Artvin'in Borçka ve Hopa ilçelerinde etkili olan sağanak yağış maddi hasara neden oldu.
Özelikle Borçka ilçesine bağlı Demirciler, Düzköy ve Çifteköprü Güreşen köyünde etkili olan sağnak yağış bazı yerlerde heyelana neden oldu. Çifteköprü ve İçkale derelerinin taşması sonucu bazı ev ve tarım alanlarını sular altında kalırken, Yeniyol Mahallesinde bir cami su altında kaldı. İlçede, elektrik ve telefon hatlarına ait direkler yıkılırken, elektrik ve iletişim bağlantıları kesildi. Borçka Çıkışı-Güreşen Karayolu'nda meydana gelen heyelan yüzünden ulaşım tek şeritten sağlanırken, yolun açma çalışmaları sürüyor.
Öte yandan Demirciler köyü sakinleri evlerine yakın bölgede istinat duvarı olmayışı yüzünden olası su baskınlarına karşı evlerden çıkmak zorunda kaldıklarını belirtirlerken, duvara gerek duyulmayan boş alanlara duvar yapıldığını ev ve yerleşim alanlarının bulunduğu yerlere ise istinat duvarlarının yapılmadığını ifade ettiler.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz