Aşevi kapılarını 20. kez açtı

Şanlıurfa Gönüllü Kuruluşlar Aşevi kapılarını 20. kez fakir ve muhtaç ailelere açtı...

1993 yılında kurulan Şanlıurfa Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, bu yıl 20. kez kapılarını ihtiyaç sahiplerine açtı. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in katılımıyla kapılarını bu yıl da ihtiyaç sahiplerine açan Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, günde yaklaşık 10 bin kişiye sıcak yemek sunacak.

Reklam
Reklam

Aşevi’nin açılışına, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Erdem, din adamı Abdulaziz Kutluay ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Vali Celalettin Güvenç’e Aşevini, Gönüllü Kuruluşlar Aşevi Sorumlusu Ali Topal gezdirdi. Burada ihtiyaç sahiplerine, beraberindekilerle birlikte yemek ve ekmek dağıtan Vali Güvenç, vatandaşlarla da sohbet etti.

Şanlıurfa eski bir medeniyet, kültür, zenginlik ve güzellikler merkezi olduğunu her zaman söylediğini ifade eden Vali Güvenç, “Yine güzelliklerinden bir tanesi Urfa’yı Urfa yapan asil damarlarından bir tanesi, bu günkü bu faaliyet. Buradaki bu hizmet tam 20 yıldır sürüyor. Fakir fukaraya; bir günde 10 binleri bulan insana sıcak yemek ulaştırılıyor. Urfa’da en sevdiğim organizasyonlardan biri bu aşevi. Şanlıurfa’daki iş adamları ve hayırseverlerden desteklerini esirgememelerini bekliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Gönüllü Kuruluşlar Aşevi Sorumlusu Ali Topal ise, yaklaşık 20 yıldır Gönüllü Kuruluşlar Aşevi hizmet verdiğinin altını çizerek, “Bugünden başlayarak Mart ayına kadar vatandaşlara hizmet verecek. Bu yardımların yapılmasında Sayın Valimizin, Başkanlarımızın ve Şanlıurfalı kardeşlerimizin katkısı var. Bizler burada köprü görevi görüyoruz. Şu anki stoklarımızın durumu gelecek yardımlara göre belirlenecek. Hayırsever işadamlarımız ve vatandaşlarımız bizi mahcup bırakmayacaklardır” dedi.

Vatandaşlar ise aldıkları hizmet kalitesinden memnun olduklarını belirterek, ‘Tüm çalışanlar bize iyi davranıyor. Özellikle Ali Hocamız bize daha çok iyi davranıyor. Bizlere, yemek, ekmek, yiyecek, giyecek nakdi para anlamında destek çıkıyor. Allah razı olsun!’ şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın