Atatürk Üniversitesi Botanik Bahçesine Yoğun Ilgi

Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yahya Bulut, botanik bahçeye olan ilginin her geçen gün arttığını

Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yahya Bulut, botanik bahçeye olan ilginin her geçen gün arttığını bildirdi.

Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, botanik bahçenin yaz aylarında bine yakın ziyaretçiyi ağırladığını belirterek, botanik bahçe sayesinde eğitim, araştırma, dinlenme, doğayı tanıma, gen kaynaklarını koruma, çevre duyarlılığını artırma, üniversitemiz ile Erzurum'a prestij sağlanmasını hedeflediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Botanik bahçesini, yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiğini vurgulayan Bulut, şunları kaydetti:

"Botanik bahçeye olan ilgi her geçen gün artıyor. Yeşil alanlar ülkelerin prestijidir. Sosyal etkinliklerin gelişmesini sağlamak için botanik bahçemiz önemli bir yere sahip. Botanik bahçemizde haziran ayı içerisinde halkımıza yönelik heykel ve ebru eğitimi verildi. Amacımız, bahçemizin tanıtımını sağlayarak, bu alandaki ilgiyi artırmak. Hafta sonları düğün yapacak çiftler de bahçemize gelerek, doğal stüdyo ortamında fotoğraf çekilme imkanı buluyor."

Muhabir: Gamze İspirli / Ayşe Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: