Atıksu Arıtma Tesisleri Anlık Takip Ediliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, atıksu arıtma tesislerini online takip ediyor. 10 bin metreküpün üzerinde olan...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, atıksu arıtma tesislerini online takip ediyor. 10 bin metreküpün üzerinde olan 154 arıtma tesisinden 55’i izlenmeye başlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, “Gerçek Zamanlı Uzaktan Atık Su izleme Sistemleri Çalışmalarına Dair Genelge” ile debisi 10 bin m3/gün ve üzerinde olan arıtma tesislerinin çıkışlarına, gerçek zamanlı (on-line) uzaktan atıksu izleme istasyonlarını kurmaya başladı.

Reklam
Reklam

Atıksu izleme istasyonları sayesinde, sürekli ölçüm sistemleri ile alıcı ortama verilen suların temel kalite göstergeleri olan sıcaklık, debi, çözünmüş oksijen, iletkenlik ve pH değerleri sürekli (on-line) olarak ölçülüyor.

İzleme istasyonlarının kurulum çalışmaları ülke genelinde devam ediyor. Genelge kapsamına giren 154 tesisten, 55 tesisin on-line atık su izleme istasyonun bağlantıları yapıldı.

Endüstri tesislerinin arıtma çıkışlarının 7/24 sürekli on-line izlenmesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, kirliliğin yerinde tespitine yönelik müdahale ve mücadele kapasitesi artacak. Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Laboratuvar, Ölçüm ve İzleme Dairesi Başkanlığı bünyesinde yer alan merkezi veri tabanına anlık olarak veriler aktarılacak. Alınan veriler doğrudan Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca izlenebilecek. Söz konusu çalışma ilerleyen zamanlarda kademeli olarak daha küçük debili tesislere de uygulanacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın