Avrasya Tüp Geçidi geçiş ücreti belli oldu

Avrasya Tüp Geçidi Projesi'nde incelemede bulunan Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, geçiş ücretinin 4 dolar artı KDV olacağını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Avrasya Tüp Geçidi Projesi'nde incelemede bulundu.

Reklam
Reklam

Avrasya Tüp Geçidi'nden geçişin 4 dolar artı KDV olacağını açıklayan Lütfi Elvan, projede gelinen noktayı, denizin 95 metre altında anlattı.

"Üzerimizde 40 metre kadar toprak, 55 - 60 metre kadar da deniz suyu var. Böyle bir ortamda çalışmalar devam ediyor. Gurur duyacağımız; dünyanın en büyük projelerinden bir tanesi" diyen Elvan, çalışmaların, aralıksız 24 saat sürdüğünü söyledi.
AÇILIŞ TARİHİ ÖNE ÇEKİLDİ

"Nisan ayında Tünel çalışmalarına başlamıştık" diyen Elvan, "Bugün üçte birini tamamladık. 2015 sonu itibariyle tünel çalışmaları tümüyle tamamlanmış olacak. Şuanda hedefimizin önünde bir ilerleme söz konusu. Projenin 2017 yılının Ağustos ayında normalde bitirilmesi planlanıyordu. İnşallah 2016 sonu itibariyle buradan araçlarımızla geçmiş olacağız. Tünel açılır açılmaz 100 bin civarında aracın geçişi sağlanacak; bizim beklentimiz bu. Bu çok önemli bir rahatlama sağlayacaktır İstanbul trafiğine. Ama ihtiyaç halen var; bu yönde çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Tünel açma çalışmaları hem yer altında hem de Avrupa ile Asya'da sürüyor. Şu ana hedeflerin önünde bir ilerleme söz konusu. Projenin tamamının, 2017 yılının ağustos ayında bitirilmesi planlanıyordu ancak biz söz aldık ve 2016 sonu itibarıyla buradan araçlarımızla geçişi gerçekleştireceğiz. Günlük kapasitenin 130 bin araç olmasını bekliyoruz..."