Aydın Sosyal Bilimler Lisesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Aydın Sosyal Bilimler Lisesi'nde 2012 eğitim öğretim yılında mezun olan 37 öğrenci mezuniyet gecesinde hüzün...

Aydın Sosyal Bilimler Lisesi'nde 2012 eğitim öğretim yılında mezun olan 37 öğrenci mezuniyet gecesinde hüzün ve coşkuyu bir arada yaşandı.

Reklam
Reklam

2004 yılında açılan ve bu yıl 4. mezunlarını veren Aydın Sosyal Bilimler Lisesi'nde mezun olacak öğrencilerin ailelerinin de katılımıyla birlikte mezuniyet töreni düzenlendi. Bu yıl 37 öğrencisini mezun etmeye hazırlanan Aydın Sosyal Bilimler Lisesi'nde gerçekleştirilen törene İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Özmen, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Davut Köse, bazı okul müdürleri ve çok sayıda misafir katıldı.

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü A. Tansel Sarayköylüoğlu, konuşmasında ailelere seslenerek: "Sizler bu törenin en mutlu en onurlu insanlarısınız. 5 yıl boyunca çocuklarınızın maddi ve manevi yardımcısı oldunuz. Onların sevinçlerini ve üzüntülerini paylaştınız. En kötü zamanlarında onların en büyük desteği olduğunuz. Bütün bu zorlukların sonunda çocuklarınız, bugün mezun olurken haklı olarak büyük bir sevinç ve huzur içindesiniz. Şimdiye kadar göstermiş olduğunuz sabır ve özveri her türlü takdirin üzerindedir. 5 yıl önce bu yuvaya kendi ellerinizle teslim ettiğiniz çocuklarınızı bugün yine kendi ellerinizle buradan uçuruyorsunuz. Bu çocukları yetiştirdiğiniz için sizleri tüm kalbimle kutluyor ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Mezun olacak öğrencilere mutlu ve başarılı bir hayat dileyen A.Tansel Sarayköylüoğlu, "Eğitim felsefemizi, Atatürk ilke ve inkılâplarını benimsemiş, ulusal bilinç ve değerleri özümsemiş, ulusumuzun kültürel kimliğini kazanmış iyi insan ve iyi yurttaş yetiştirme temeli üzerine kurduk. Sevgili gençler artık sıra sizde, öncelikli amacınızı bilmelisiniz. İzlemeye değecek bir amaç edinin. Yaşamınızı planlayın. İnsan nereye yelken açtığını bilmedikçe hiçbir rüzgâr ona yardım edemez. Hayal edin hayallerinizde hep zirve olsun ancak zirve için de mücadele etmek gerektiğini unutmayın. Sizlere güveniyorum ve sizleri; Millet ve vatan sevgimin olanca ateşi ile kucaklıyorum. Diplomalarınız umutlarınıza yol olsun, yolunuz ve bahtınız açık olsun" diye konuştu.

Okul Müdürü Sarayköylüoğlu'nun konuşmasından sonra mezun olacak öğrenciler adına hüzünlü bir veda konuşması yapan 12. sınıf öğrencisi Elif Özkan, konuşmasının sonunda okul kütüğüne mezuniyet brövesini çaktı. Mezunlar adına okul flamasının alt sınıflara teslim edilme görevini ise yine 12. sınıf öğrencisi Mustafa Önder üslendi.

Reklam
Reklam

Yapılan konuşmaların ardından kep törenine geçildi. Mezun olacak öğrenciler tek tek sahneye çağrıldı. Törene katılan misafirler ve öğretmenler tarafından öğrencilere 'Başarı Belgeleri' takdim edildi.

Mezuniyet törenlerinin klasiği haline gelen kep atma etkinliği ise büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. 5 yıldır çocuklarının mezun olacağı günün hayalini kuran ailelerin mutluluğu yüzlerine yansıdı.

Kep töreninin ardından müzik ve kokteyl bölümüne geçildi. Çalınan şarkılarla doyasıya eğlenen mezun öğrenciler, veliler, onlara eşlik eden okul personeli ve mezunları uğurlayan okul öğrencileri LYS öncesinde moral ve motivasyonlarını yükseltecek şekilde hem gönüllerince eğlenme fırsatı yakaladılar hem de tüm sevdikleriyle birlikte unutulmaz anlar yaşadı.


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: