Trabzon’un Çaykara ilçesi Arpaözü ve Demirkapı köylüleri özellikle son dönemde ayıların kovanlarına verdiği zararlar nedeniyle zor günler yaşıyor.
Bu köylere 2 günde bir giderek kovanları tahrip eden ayılar köy sakinlerine rahat yüzü göstermiyor. Evlerinden geceleri dışarı adım atamadıklarını belirten Arpaözü köyü sakinlerinden Ali Öztürk, ayıların saldırısı nedeniyle mağdur olduklarını söyledi. Köyde kendisi gibi birçok kişinin kovanlarına saldıran ayılara karşı hiçbir şey yapamadıklarını belirten Öztürk “Yasalar nedeniyle ayılara bir şey yapamıyoruz. Evlerimizin yanına kadar gelen ayılara müdahale edemiyoruz. Ayının koruması var da vatandaşın koruması yok mu ? Yayla mevsiminde evlerimizden dışarı çıkamaz hale geldik. Yetkililerin hemen hemen Doğu Karadeniz Bölgesi’nin bir çok noktasında yaşanan bu mağduriyeti gidermesini bekliyoruz” dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz