Ondokuz Mayıs Üniversitesi Dağcılık Kış Sporları ve Arama Kurtarma Kulübü (OMÜDAK) üyeleri ile tabiat gönüllüleri Ayvacık ilçesinde doğa yürüyüşü yaptı.
Ayvacık Turizm Kültür Doğa Koruma ve Geliştirme Derneği'nin (AYTUDER) organize ettiği yürüyüşe 16'sı OMÜDAK üyesi olmak üzere doğa gönüllülerinden oluşan yaklaşık 40 kişi katıldı. İlçenin Ordu ve Tokat illeri ile kesişme noktasında bulunan Çamalan köyünde gerçekleştirilen 6 saatlik yürüyüşte 15 kilometrelik dağ parkuru kat edildi. Hıdrellez Tepesi denilen bölgede sona eren yürüyüş esnasında Hasan Uğurlu Baraj Gölü manzarası eşliğinde bol bol fotoğraf çektiren doğa meraklıları, yorucu olmasına rağmen parkurdan oldukça memnun kaldı.
AYTUDER Başkanı Ercan Albayrak, 2012 yılındaki ilk etkinliklerini gerçekleştirdiklerini belirterek, "2012 yılı içerisinde düzenli olarak bu yürüyüşleri farklı güzergahlarda tekrarlayacağız. OMÜDAK ile geçen yıl etkinlikler düzenlemiştik. Bu yıl da ortak projeler yürütmek istiyoruz. Doğa yürüyüşü yapmak isteyen dernek veya grupları da Ayvacık'ta ağırlamaktan ve onlara eşlik etmekten mutluluk duyarız" dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz