Bankamatikte Bulduğu Parayı Ve Kartı Sahibine Teslim Etti

Aksaray’da para çekmek için bir bankamatiğe gelen gazete dağıtım elemanı, bankamatikte başkasına ait bir kart...

Aksaray’da para çekmek için bir bankamatiğe gelen gazete dağıtım elemanı, bankamatikte başkasına ait bir kart ve para buldu. Durumu hemen polise ve banka yetkililerine bildiren vatandaş, bankanın kart sahibine ulaşması sonucu parayı ve kartı teslim etti

Reklam
Reklam

Maaşını çekmek için bir bankanın bankamatiğine giden Cihan Medya Dağıtım Elemanı Selim Altuntepe, bankamatikte başkasına ait bir kartın takılı olduğunu ve para kabininde de para olduğunu gördü. Şaşkınlık içinde önce parayı, sonra da kartı alan Selim Altuntepe, durumu hemen polise ve banka yetkililerine iletti. Banka yetkililerinin kart sahibine ulaşması ile birlikte bankaya gelen kart sahibi kartını ve parasını dalgınlıkla bankamatikte unuttuğunu belirterek Selim Altuntepe’den parasını ve banka kartını teslim aldı.

Selim Altuntepe, “Para çekmek içi ATM’ye geldik. ATM’de başkasına ait bir kart ve para olduğunu fark ettik. Ekranda işleme devam etmek istiyor musunuz diye bir yazı vardı. Biz evet dedik. Girişe bastık parasını, dekontunu ve kartını aldık. Kendi işlemimi yaptıktan sonra zaten saat beşe geliyordu. Banka kapanmak üzereydi. Sabahta geldik bankaya banka müdürüne gerekli bilgileri verdik. Onlarda kart sahibi ile iletişime geçti ve parasını verdik.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Bankamatikte para ve kartını unutan Kemal Pehlivan ise “Dün saat 15.00 sıralarında bankamatikten eşimin kartından para çekiyordum. Arkasından kendi kartımdan çektim. Parayı çektikten sonra elimde eşimin kartını görünce kartı aldım zannederek bankaya girdim. Kartı unuttum. Sonra akşam mesaj geldi. Yetersiz bakiye diye. Hesaptan para çekildiğini fark ettik. Müşteri hizmetlerini arayınca işlem yapıldığını öğrendik. Kartı iptal ettik sonrada bu gün sabaha karşı bankadan aradılar. Bir vatandaş paranızı ve kartınızı bulup getirdi diye. Bizde buraya geldik. Paramı teslim adım, teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Banka yetkilileri ise vatandaşları uyararak, “İşleminiz bitmeden, para ve kartınızı almadan bankamatikten ayrılmayın.” dedi.


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz