Belçika Flaman Hükümeti Başbakan Yardımcısı Lieten Bursa'da

Belçika Flaman Hükümeti Başbakan Yardımcısı ve Flaman İnovasyon, Kamu Yatırımları, Medya ve Yoksullukla Mücadele Bakanı Ingrid Lieten ile Türk kökenli

Belçika Flaman Hükümeti Başbakan Yardımcısı ve Flaman İnovasyon, Kamu Yatırımları, Medya ve Yoksullukla Mücadele Bakanı Ingrid Lieten ile Türk kökenli milletvekilleri Güler Turan ve Fatma Pehlivan, Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Pol De Witte, Bursa'ya geldi.

Reklam
Reklam

Uludağ İhracatçı Birlikleri'nden (UİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salih Çalı, UİB'in davetlisi olarak Bursa'ya gelen heyeti birliğin çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

Çalı, gıda güvenliği ve kalite başta olmak üzere ürünlerin en iyi şekilde üretilmesi ve dünya pazarlarında yer bulması için faaliyetlerini planladıklarını kaydederek, "Bursa'nın nadide meyveleri siyah incir, armut, kiraz, şeftali ve zeytin gibi ürünlerimizi iç piyasanın yanında ve dış pazarlarda hak ettiği değeri korumak için sürekli çalışıyoruz. Bu ziyaret ve bundan sonra daha da yoğunlaştırılacak ticari ilişkilerle Belçika'ya yaptığımız ihracatı daha üst seviyelere taşıma düşüncesindeyiz" dedi.

Salih Çalı, ayrıca yaş meyve sebze ile meyve sebze mamullerinde başta Avrupa olmak üzere dünyaya ihraç edilen ürünler ve ihracat değerleri hakkında bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Otomotiv, tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon sektörlerine ilişkin üretim ve ihracat bilgilerinin de paylaşıldığı heyet, UİB'in ardından Oyak Renault, Korteks ve Çoşkunöz firmalarını ziyaret etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: