Bıçaklar kurban için bileniyor

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla bıçak bileme çarkları da dönmeye başladı. Kurbanını daha rahat kesmek isteyen vatandaşlar...

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla bıçak bileme çarkları da dönmeye başladı. Kurbanını daha rahat kesmek isteyen vatandaşlar soluğu bıçak satıcıları ve bileyicilerinde alıyor. Bıçak bilemenin fiyatı 1 ile 2,5 TL arasındayken iyi bir kurbanlık bıçağın fiyatı 10–25 TL arasında değişiyor. Çarşı pazarda tezgâh açan bıçakçılar, vatandaşın bıçak ihtiyacını karşılıyor, ya da mevcut bıçakların bakımı yapıyorlar.
46 yıldır Kozan’da tapan bıçağı imal eden Nebi Ocak kurban bereketinin işlerine de yansıdığını ifade etti. 13 yaşından beri baba mesleği olan bıçak bileyiciliğini yapan Ocak, işlerinin geçtiğimiz senelere oranla daha iyi olduğunu belirterek, günde ortalama 80 bıçak bilediğini söyledi.
Bıçakları 1 TL satırları ise 3 TL zırhları da 5 TL'ye bilediğini belirten Ocak, "Vatandaşlar bayram öncesinde bıçaklarını bilettirme telaşına düştüler. Son günlerde büyük bir rağbet var. Bunun yanında bıçak satışlarımızda çok arttı. Bıçakları 10 ile 20 TL arasında satıyoruz. Yeni bıçak alan vatandaşlarımızı Çin malı bıçak almamaları konusunda sürekli uyarıyoruz. Fiyatlarının ucuz olmasından dolayı tercih edilen bu bıçaklar çok kolay kırılabiliyor ve buda kurban kesiminde tehlikeye neden olabiliyor. Onun için kurban bıçaklarını mutlaka özenle seçmeleri gerekir" dedi.
Bıçak bileme işlerini son günlere bırakan vatandaşların sıkıntı yaşayabileceğini hatırlatan Ocak, yoğunluk nedeniyle hafta sonları da dükkanlarını açtıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz