Büyükşehir Belediye Meclisi'nden 'barış' Anlamına Gelen Kürtçe 'aşiti' Ismine Ret...

Ezgi ÇAPA / İstanbul, Hakkari Belediyesi ile kardeş belediye olan Beşiktaş Belediyesi, “Barış Sokağı'nın" adının “Barış Aşiti Sokağı" olarak değiştirilmesi

Ezgi ÇAPA / İstanbul, Hakkari Belediyesi ile kardeş belediye olan Beşiktaş Belediyesi, “Barış Sokağı'nın" adının “Barış Aşiti Sokağı" olarak değiştirilmesi için önerge verdi. Ancak teklif, “isim değişikliğinin mevcut adres sisteminin bozulmasına, belediye, resmi kurumlarda ve özel sektörde adres kargaşasına neden olacağı" gerekçesiyle oy çokluğu ile kabul edilmedi.

Reklam
Reklam

"GÜROYMAK 'NORŞİN' OLUYOR DA 'BARIŞ AŞİTİ' NEDEN OLMUYOR?"

Meclis oturumunda söz alan İBB Meclisi'nin Beşiktaş üyesi Cevdet Bayram, Hakkari'de bir sokağın isminin “Beşiktaş Sokağı" olarak isimlendirildiğini, kendilerinin de Beşiktaş'ta bir sokağın “Aşiti" olarak isimlendirilmesi için söz verdiklerini söyledi. Bayram, “Güroymak isminin Norşin olması kabul olurken, Kürtçe barış anlamına gelen 'aşiti' kelimesinin barış ismine eklenti olarak bir sokağa verilmemesini anlamış değiliz. Beşiktaş Belediyesi'nin çalışmalarından dolayı bir caddeye 'Beşiktaş Sokağı' ismi verildi. Bizim de verilmiş bir sözümüz var, barış adının yanına sadece bir ilave yaptık" dedi.

AK PARTİLİ ÜYELER: KÜRTÇE OLDUĞU İÇİN DEĞİL

Bayram'ın sözlerine yanıt veren AK Partili üyeler, ismin Kürtçe olması nedeniyle değil, adres değişikliğinde karışıklığa neden olacağı gerekçesiyle itiraz ettiklerini belirtti. AK Parti Grup Başkan Vekili Ebubekir Taşyürek, “Aşiti" isminin yeni bir park ya da sokağa verilmesinin görüşülebileceğini söyleyerek, eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın isminin verildiği 10. Yıl Caddesi'ni örnek gösterdi. Taşyürek, “10. Yıl Caddesi'nin bir kısmını Necmettin Erbakan olarak değiştirdik. Ancak adres değişikliği ile halkın etkilenmesi mümkün değil, çünkü tamamen mezarlığa tekabül eden boş bir bölüm" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"GEÇEN GÜN 27 MAYIS CADDESİ'NİN İSMİNİ DEĞİŞTİRDİK"

CHP Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever ise sorunun mevzuattan kaynaklanmadığını belirterek, “Daha geçen gün 27 Mayıs Caddesi'nin ismini oybirliği ile değiştirdik. Birçok sokak ismini değiştiriyoruz" dedi.
CHP'li üyeler, sokağın isminin yeniden değerlendirilmesi için önergenin Harita Komisyonu'na iade edilmesi konusunda ısrar etti. Ancak AK Partili üyelerin 'Hayır' oyu ile önergenin komisyona iadesi kabul edilmedi. Önerge de oylanarak oy çokluğu ile reddedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: