Büyükşehirden Kandıra'ya 40 Milyonluk Yatırım

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Kandıra’da yol çalışmalarına hız verildi. Kefken ve Kerpe...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Kandıra’da yol çalışmalarına hız verildi. Kefken ve Kerpe bölgeleri ile ilçe merkezi ve bazı grup köy yolarında parke ve asfalt uygulamaları yapılıyor. Bu sene başlanan ve Kandıra’nın merkezini şekillendiren yol çalışmalarının maliyeti 15 milyonu buldu. Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar Kandıra’ya 40 milyon liralık yatırım yapıldı.

Reklam
Reklam

Kandıra’da daha önceki yıllarda yama yapılarak yoların tamir edilmesi ile yapılan çalışma istemi tamamen değişti. Yamalı yollardan geçilmeyen köy bağlantı yolları ve İlçe içi ulaşım yolları yamalı bohça gibiydi. Bu sisteme kalıcı bir çözümün getiren Büyükşehir Belediyesi, Geniş kapsamlı bir çalışma ile Kandıra’nın geleceğini uzun vadede olumlu bir şekilde değiştirecek. Alt yapı, doğalgaz ve İSU’nun şebeke çalışmalarının bitmesinin ardından üst yapı çalışmalarına başlanan Kandıra Caddeleri, daha modern bir yapıya kavuşacak.

Çalışmalar kapsamında Kerpede 10 bin metrekare parke döşendi, 56 bin metrekare parke daha kaplanacak. Kefkende ise 9 kilometre uzunluğundaki yol, 66 bin metrekare parkeyle kaplanacak. 90 bin metre parke kaplanacak Cebeci’de çalışmalar devam ediyor.

Öte yandan köylerde 35 bin metre parke yapılacak. İlçe Merkezinde 22 Nisan Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, İstiklal Caddesi, Nihat Erim Caddesi, Kızak Caddesi, Alay Caddesi, İnönü Caddesi, Milli Egemenlik Caddesi, Uzun Ahmet Caddesi, Unlar, Kültür, Zafer, Orman Caddesi, Garaj Caddesi, Tandoğan Caddesi, Akçakoca Caddesi, Yavuz Selim Sokak, Fener Caddesi, Battalgazi Caddesi ve Ağva-İstanbul Caddeleri asfaltlanıyor.

Reklam
Reklam

Kurtyeri ve Kumcağız`da yol güvenliğini sağlayacak taş duvar imalatı yapılacak. Karaağaç ile Pınardüzü köylerinde 2 bin 800 metrelik yolun stabilizasyonu gerçekleşecek. Öğünce, Sedefsungur ve Karapınar köyleri gurup yollarında genişletme çalışması yapılacak. Mevcut yol 8 metre genişliğe getirilecek. Kaymaz ve Araman köyleri arasında 4 kilometre yol yapılacak. Araman yoluna ayrıca V kanal uygulanacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın