Çanakkale Boğazı'na köprü için zemin etüt çalışmaları başladı

Çanakkale Boğazı'na yapılması planlanan köprü için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından zemin etüdü çalışması başlatıldı.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesi Şekerkaya mevkisi ile Gelibolu ilçesi Sütlüce mevkisi arasında yapılacak köprünün tamamlandığında dünyanın en uzun asma köprülerinden biri olacağı bildirildi.

Çanakkale Boğaz Köprüsü için zemin etüdü sondaj çalışmalarına başlandığını belirten AK Partili Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, "Yetkililerden deniz seviyesinden 150-200 metre aşağıya inileceğini öğrendik. Şu an hem denizde, hem de karada zemin etüdü çalışması yapılıyor. Lapseki Şekerkaya ile Gelibolu Sütlüce arasına konulacak köprü ayakları için yapılan ilk çalışma şu an zemin etüdü. Köprünün yapılacağı boğazın genişliği 3 bin 600 metre, 800'er metre de kara tarafından içeriye girilecek. 3 bin 23 metre de asma bölümü olacak. Milletvekillerimiz konuyu yakından takip ediyor ve bizi bilgilendiriyorlar" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu'dan Avrupa'ya karşılıklı geçişlerde zaman zaman günler süren araç yoğunluğu olduğuna dikkati çeken Başkan Yılmaz, "Vatandaşlarımız karşıya geçmek için saatlerce bekliyorlar. Köprü yapımıyla bu sorun ortadan kalkacak. Belediye olarak yapılacak olan köprünün nüfus yoğunluğu için şimdiden ilçede önlemlerimizi alıyoruz. Doğalgazı getirmek üzereyiz, içme suyu sorununu 30-40 yıl yetecek şekilde hallettik, kanalizasyon arıtması yapım aşamasında. Planlarımızı 30 yıl sonrasına göre yapıyoruz" diye konuştu.

(DHA)

Anahtar Kelimeler: