Alaplı Çatak köyü sakinleri imece usulü tarla yollarını beton yol yapıyor.
Alaplı Çatak Köyü Muhtarı Ramis Karakaya, köy halkının desteği ve çalışması ile bozuk olan tarla yollarının beton dökerek yenilediklerini söyledi. Kum ve çakıl gibi malzemelerin devlet tarafından karşılandığını çimentoyu ise tarla sahiplerinden aldıklarını, işçiliğini ise köy halkı tarafından gönüllü olarak yapıldığını ifade eden Karakaya, “Köyümüzde örnek birlik ve beraberlik dayanışması var. Birlik ve beraberlik sayesinde geçtiğimiz yıllarda mahalle yollarımızı yaptık. Malzeme desteğini devletten, işçiliğini ise köy halkımız tarafında yapılmıştı. Şimdi ise fındık bahçelerine giden yolları vatandaşlarımız kendileri yapıyorlar. Güzel bir birliklelik var.Bize her zaman destek veren köy halkımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
Çatak Köyü sakinlerinden Niyazi çevik ise Dere yolu denilen mevkiide fındık tarlası sahipleri bir araya gelip aldıkları çimentolarla betonlarını da kendileri dökerek yol çalışmalarına devam ediyorlar.
Kendi aramızda topladığımızı para ile çimento alıp harç karma ile betonlarını hazırlayıp el arabaları ile betonlarını döküyoruz. Yazın yollarımız iyi ama kışın çamurdan gidilmiyordu.
Bizde aramızda toplanıp karar verdik.Para toplayıp çimento aldık.çakıl getirttik.Yaşlısı genci bir olup 2 gün çalıştık. 200 metre yolu betonladık.Araçlarımız kışında rahatlıkla tarlamızın başına kadar gidebilecek. Bu yolu geçen yılda 250 metresini betonlamıştık..Hep beraber imece usulu yollarımızı güzelleştireceğiz dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz