Çelikhan 1. Jari Şenliği Sona Erdi

Çelikhan Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Jari Şenliği sona erdi.

Çelikhan Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Jari Şenliği sona erdi.

Çelikhan Belediyesi tarafından 6-7 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 1. Jari Şenliği sona erdi. Torosların uzantısı ve bölgenin en yüksek dağı olan Akdağ'ın 2 bin 550 zirvesinde Jari yaylasında yapılan şenlik sona erdi.

Reklam
Reklam

Yerel sanatçılar Haşim ve Kızı Gülistan Tokdemir, Mahmut Çınar ve Çelikhan Tiyatro Grubunun katıldığı şenlikler renkli geçti.

Şenlikler süresince belediye tarafından gün boyu çay ve bir öğün pilav üstü kavurma ikram edildi. Katılımcıların büyük bölümünün 16-25 yaş arası olduğu şenliklerde gençler, halaylar çekerek gönüllerince eğlendiler.

Şenliğe yaklaşık 500 kişinin katıldığını belirten Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora, şenliğin amacına ulaştığını söyledi.

Bora şenlikle ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"Jari yaylasına çıkmak için en az 4 saat dağa tırmanmak gerekiyor. Şenliğe beklentimizin üzerinde bir katılım gerçekleşmiştir. Jari yaylasının buz gibi suyu, güneşin doğuşu ve batışının keyifle izlenildiği yaylamızdaki şenlikleri her yıl sürdürmeyi planlıyoruz."

Muhabir: Mustafa Aloğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: