CHP'den Dursun Çiçek sorusu

Özgündüz, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi sundu.

ANKARA (ANKA)-CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, İçişleri Bakanı Muammer Güler'e, "Hakkında "İrticayla Mücadele Eylem Planı' ile ilgili herhangi bir soruşturma başlatılmadan önce Albay Dursun Çiçek'in iletişimini tespiti ve dinlenmesi kararının talep edilme nedenleri nelerdir?" diye sordu.

Reklam
Reklam

Özgündüz, "İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 9 Mart 2009 tarih ve 2009/257 sayılı kararıyla 6 kişinin telefonlarının dinlenmesine, tespitine, kayda alınmasına, görüşme detay sorgulamalarının yapılmasına ve sinyal bilgilerinin değerlendirilmesine karar verilmiş olup, kararda belirtilen şüphelilerden birinin Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek yerine, Ankara'da ikamet eden başka bir Dursun Çiçek olduğu anlaşılmış ve dinleme kararının verildiği tarih itibariyle de "İrticayla Mücadele Eylem Planı' adıyla bilinen belgeyi hazırladığı iddia olunan Albay Dursun Çiçek hakkında da herhangi bir soruşturmanın bulunmadığı, daha sonra 16 Haziran 2009 tarihinde bahsedilen eylem planıyla ilgili olarak Albay Dursun Çiçek'in kendi telefon numarasının dinlenmesine ilişkin karar verildiği anlaşılmıştır" dedi.

Özgündüz, şu sorulara yanıt aradı:

"Hakkında "İrticayla Mücadele Eylem Planı' ile ilgili herhangi bir soruşturma başlatılmadan önce Albay Dursun Çiçek'in iletişimini tespiti ve dinlenmesi kararının talep edilme nedenleri nelerdir? Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı komplo hazırlamak amacıyla önceden yapıldığı iddia edilen bir plan çerçevesinde bahsi geçen dinlemenin yapıldığı doğru mudur?

Reklam
Reklam

CMK 134, 135 ve 137. maddelerine aykırı olarak hakkında herhangi bir soruşturma olmamasına rağmen Albay Dursun Çiçek sanılarak isim benzerliği olan Ankara'da ikamet eden Dursun Çiçek'e ait telefonların dinlenmesi kararını talep eden İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM görevlileriyle ilgili herhangi bir inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa hangi aşamadadır? Başlatılmamışsa neden başlatılmamıştır?"