CHP’li Nazlıaka: Gökçek’in iftiralarına yargı da “dur” dedi

Aylin Nazlıaka, Ankara Büyükşehir Belediyesi Melih Gökçek'in ailesiyle ilgili kaçak su kullandıkları iddialarına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın takipsizlik kararı verdiğin belirtti.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, yaptığı yazılı açıklamada Ankara'yı derebeylik gibi yöneten, makamından aldığı gücü kendi kişisel çıkarları için kullanmaktan çekinmeyen Melih Gökçek'in iftiralarına yargını da 'dur' dediğini belirtti. Kendisine attığı iftiraların halk nezdinde işe yaramadığını gören Gökçek'in son olarak ailesine uzandığını ifade eden Nazlıaka, "Kayınpederimin kurduğu şirkette kaçak su kullanıldığını söyleyip kişisel verilerimi hukuka aykırı bir şekilde basına servis etmişti. İşyerine gelen ASKİ görevlilerin tutanak dahi tutmadan kaçarak işyerinden ayrılmasına rağmen, sanki ortada bir suç varmış gibi sosyal medyadan duyurular yapmış, fotoğraflar paylaşmıştı. Peki ne oldu? Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Gökçek'in iddialarıyla ilgili gerekli incelemeleri yaptı ve takipsizlik kararı verdi" dedi.

Reklam
Reklam

Nazlıaka, açıklamasında mahkemenin kararını da paylaştı. Kararda, "Şüphelilerinin ASKİ'ye ait suyun tüketimine yönelik bir eylemlerinin bulunmadığı, atık suyun tahliyesi eyleminin de kaçak ve abonesiz su kullanma suçu niteliğinde olmadığı, şüphelilerin suç teşkil eden bir eylemi bulunmadığından kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi" denildi.

Nazlıaka, "Hükümet Sözcüsü'nün ifadeleriyle, Ankara'yı parsel parsel satan, taşını toprağını kendisi için ranta dönüştüren Melih Gökçek için sonun başlangıcı olan bir sürecin içindeyiz. Hukuk tanımaz tutumu, iftiraları ve yalanları kendi ayağına dolandıkça dolanıyor. Ankara Milletvekili olarak Ankara'nın geleceğini elinden alan bu kişi ve kirli siyaset anlayışına karşı mücadelem sonuna kadar devam edecektir" değerlendirmesinde bulundu. (ANKA)


Anahtar Kelimeler: