Dağda Mahsur Kalan Turist 12 Saat Sonra Kurtarıldı-Antalya'da Kaya Tırmanışı Için Çıktığı Dağda Mahsur KalanPolonyalı Turist, Sahil Güvenlik Komutanlığı Helikopteri Ilekurtarıldı

Antalya'da kaya tırmanışı için çıktığı dağda mahsur kalan Polonyalı turist, bulunduğu yerden helikopterle alındı.

Antalya'da kaya tırmanışı için çıktığı dağda mahsur kalan Polonyalı turist, bulunduğu yerden helikopterle alındı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Antalya'ya tatile gelen 27 yaşındaki Polonyalı Michael Jan Horaczek, dün akşam 20.00 sıralarında 112'yi arayarak, Sivridağı Yaban Hayatını Geliştirme Bölgesi'nde kaya tırmanışı yaparken mahsur kaldığını bildirdi. Horaczek'in ihbarı üzerine Konyaaltı İlçe Jandarma Komutanlığı ve itfaiye ekipleri karadan, Sahil Güvenlik Komutanlığı helikopteri de havadan arama çalışması başlattı.

Reklam
Reklam

Cep telefonunun ışığı sayesinde Hacısekililer köyü Geyiksivrisi mevkisinde bulunduğu tespit edilen turisti kurtarmak için ekipler, bölgeye ulaşmaya çalıştı. Sarp kayalıklar ve karanlık nedeniyle ekipler, turistin bulunduğu bölgeye karadan ulaşamadı. Helikopter de inecek yer bulamadı. Turistin, cep telefonuyla yanında yiyecek ve su bulunduğunu bildirmesi üzerine kurtarma çalışmasına ara verildi.

Sabah erken saatlerde yeniden harekete geçen kurtarma ekipleri, geceyi kayalıkta geçiren turisti mahsur kalmasından 12 saat sonra helikopterle bulunduğu yerden aldı.

Turistin yaralı olmadığı, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Polonyalı turistin 8 saatlik yürüyüş ve tırmanışın ardından 2 büyük kayanın arasına iniş yaptığı ancak buradan çıkamadığı öğrenildi.

Muhabir: Süleyman Elçin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: