Yozgat’ın Yerköy İlçesinde 2008 yılında özel sektöre satışı yapılan bin dekarlık hazine arazisinin satışı, Danıştay tarafından durduruldu.
Yerköy 100. Yıl Mahallesi Hayvancılık Araştırma Enstitüsü'ne ait olan ancak daha sonra Hazine'ye devredilen 4 bin 650 dekar arazin bin dekarlık kısmının özel sektöre satışını, Danıştay Onuncu Dairesi durdurdu.
Yozgat Genç Sanayiciler ve İşadamları Derneği (YOGİSAD) Başkanı Ayhan Çelik, yaptığı açıklamada, ilçede Hayvancılık Araştırma Enstitüsü'ne ait olan 4 bin 650 dekar arazinin daha önce hazineye devredildiğini hatırlattı. Çelik, “Arazinin bin dekarlık kısmı Yozgat Valiliği tarafından 17 Temmuz 2008 tarihide çiçek ve seracılık için satışa çıktı. O tarihte biz bu arazinin özel sektör yerine Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ne verilmesinin daha yararlı olacağını düşünerek satışın durdurulmasını istedik ve mahkemeye verdik. Yozgat Bölge İdare Mahkemesi karara onay verince biz de temyiz hakkımızı kullanarak Danıştay’a gittik ve Danıştay Onuncu Dairesi kararı bozarak satışın durdurulmasını istedi.” dedi.
2008 yılında o arazilerin özel sektöre satışının durdurulması için Yerköy’de 16 bin 500 imza topladıklarını söyleyen Çelik, "Yerköy’e Ziraat Fakültesi'nin bir bölümü veya veterinerlik fakültesi kurulmasını yada fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi kurulmasını istiyoruz. Bu arazi özel sektör yerine üniversitemize devredilirse Yerköy için daha iyi olacağını düşünüyoruz. Yozgat genç sanayiciler ve işadamları derneği başkanı olarak Yerköy halkının destek almış ve bura üniversiteye devir istenmiş ancak ilçe halkı yok sayılmış ve yargı karar Yerköy halkının yanında olmuştur. Bu konuda bize destek olan tüm ilçe halkına teşekkür ediyorum. İnşallah bu arazi Yerköy için daha iyi bir şekilde değerlendirilecek ve Yerköy’e daha büyük katkı sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz