Dekorasyonda beyazın büyüsü

Kullanıldığı her ortamda masumiyeti anımsatan beyaz renk her şeye ve her alana kolayca uyum sağlaması ve ferahlığı ile bu sezonda da evlerimizin baş köşesinde olmaya aday…

Beyaz renk özellikle dekorasyon alanında kullanmak biraz zor ve kullanışsız gibi görünse de eğer doğru malzemeleri doğru yerlerde kullanırsanız hem çok modern hem de çok sade bir görünüm elde etmiş olacaksınız.

Reklam
Reklam

Beyaz rengi kullanmaktan çekiniyorsanız bu rengi kullanırken dikkat etmeniz gerekenlere bir kulak vermeniz yeterli olabilir…

• Beyaz ana renklerin en başında geliyor. Ve her renge her konsepte son derece uyumludur. Beyaz rengi alıp koyduğunuz ve doğru konumlandırdığınız hiçbir aksesuar hiçbir stille ters düşemez.

• Nötr renk olan beyaz kullanıldığı ortamlarda insana dinginlik ve huzur verir.

• Özellikle küçük mekanlar beyaz rengi kullanmak açısından çok uygundur. Beyazlara bürünmüş mekanlar daha büyük ve ferah görünürler.

• Hele ki küçük mekanlarda beyaz rengi ayna ve cam detaylarla birlikte kullandığınızda ortama daha da fazla derinlik katabilirsiniz.

• Karakteri olan bir alan yaratmak istiyorsanız beyaz doğru bir renk olabilir. Sadece beyaz rengi kullanmak size hastane veya otel odasını çağrıştırabilir. O zaman beyazın içine kırmızılar, morlar, griler veya sarılar yerleştirerek renklendirebilir ve beyazın göz alıcı etkisini biraz da olsa kırabilirsiniz.

Reklam
Reklam

• İster romantik bir mekan yaratmak isteyin, isterseniz modern, isterseniz art deco veya hi-tech… Her tarza ve her zevke hitap edebilecek olan beyaz rengi dekorasyonun da baş tacıdır.

Evinizin her alanını beyaz yapmak size biraz ürkütücü ve cesaret işi gibi gelebilir. Her yeri olmasa da bir köşeyi beyaza büründürmek inanın sizin için de rahatlatıcı bir etki yaratacaktır.