Deneyimlerini mezun olduğu okulun öğrencilerine anlattı

Burç Üçgül Anadolu ve Fen Lisesinden mezun olan meslek sahibi gençler, deneyimlerini kendileriyle aynı sıraları...

Burç Üçgül Anadolu ve Fen Lisesinden mezun olan meslek sahibi gençler, deneyimlerini kendileriyle aynı sıraları paylaşan arkadaşlarına anlattılar.

Reklam
Reklam

Eski mezunlardan Elife Ersakay, ‘’kariyer günleri’’ kapsamında düzenlenen programda, 2000 yılında Üçgül Lisesinden mezun olduğunu, aynı yıl Çukurova Üniversitesi tekstil mühendisliğini kazandığını, ardından çift anadal imkanı kapsamında endüstri mühendisliği de okuyarak çift diploma sahibi olduğunu anlattı.

Mühendisliği çok istediğini, hedefine de ulaştığını ifade eden Ersakay, ‘’2006'da okulu bitirdim. Bir tekstil mühendisi ne yapar, bir endüstri mühendisi ne yapar? diye soracak olursanız tekstil mühendisi, daha çok fabrika ortamında çalışır. Aslında pazarlamaya da giriyorlar ama daha çok fabrika ortamında çalışır. Ve de dediğim gibi elyaftan başlar; pamuktur, yündür ya da suni elyaftır. Onun iplik oluncaya kadarki aşamalarını takip eder. Bunun çok sayıda özel aşaması var. Oradan ipliğe geçinceye kadarki süreci takip eder. Mühendislik dalları arasında kadınlara daha çok hitap eden bölümdür. Daha zevklidir en azından. Sonuçta giyim kuşam daha çok bayanların ilgi alanına giriyor.’’ dedi.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediyesinde endüstri mühendisi olarak çalıştığını ifade eden Ersakay, "Endüstri mühendisi aslında joker eleman gibidir, her yerde çalışır. Finanstan bankacılığa tekstil fabrikalarına kadar her alanda istihdam edilirler. Endüstri mühendisinin işinden de bahsetmek gerekirse, daha çok verimlilikle, ergonomiyle ilgilenir. Tekstilde 3,5 yıl kadar çalıştım ama endüstri mühendisliğinin daha geniş iş olanakları var.’’ diye konuştu.

Ersakay, ‘Okul yıllarınızı özlüyor musunuz?’’ şeklindeki soru üzerine ise şöyle konuştu: ‘’Tabii ki. Son sınıfsınız, sınava gireceksiniz, çok büyük stres altındasınız. Şu anda sıkıntı içinde olduğunuzu biliyorum. Çünkü çok yoğun bir stres altındasınız. Ama üniversiteye gittiğinizde ya da iş hayatınıza başladığınızda bugünlerin değerini daha çok anlıyorsunuz. Çünkü, orada size daha fazla zorluklar bekliyor. Yoğun dersler, sınavlarlar mezun oluncaya kadar sürüyor.’’ diye konuştu.

Reklam
Reklam

Okul Müdürü Gürol Gürsoy, kariyer günlerinin, çocukların gelecekte seçebilecekleri meslekler konusunda bilgi sahibi olmaları açısından büyük önem taşıdığını, bu nedenle bu tür etkinlikleri sürdürerek öğrencilerine yön vereceklerini bildirdi.


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz