Denizlispor, Denizlispor Koleji’ne Bel Bağladı

Yaşadığı ekonomik kriz sebebiyle zor bir dönemden geçen Denizlispor’da, yönetim Denizlispor Koleji’ni satarak SGK ve...

Yaşadığı ekonomik kriz sebebiyle zor bir dönemden geçen Denizlispor’da, yönetim Denizlispor Koleji’ni satarak SGK ve Maliye’ye olan borçları sıfırlamanın hesaplarını yapıyor.

PTT 1. Lig ekiplerinden Denizlispor’da, bir yandan sportif alanda istenilen yerde olunmaması, bir yandan da yaşanan ekonomik krizin devam etmesi sebebiyle yönetim borçtan kurtulmak için çalışma başlattı. Denizli’de yayın yapan yerel bir televizyonda yayınlanan programa katılan Denizlispor Mali İşlerden Sorumlu Asbaşkanı Taner Atilla, Denizlispor Koleji’nin satılması halinde Denizlispor’un yük borcunun en aza indirileceğini ve kulübün derin bir nefes alacağını söyledi.

Reklam
Reklam

2018 yılına kadar SGK ve Maliye’ye borçlarının bulunduğunu söyleyen Taner Atilla, “Denizlispor Koleji’ni 8-9 milyon TL gibi bir rakama satarsak, söz veriyoruz tek kuruşuna dokunmadan bu parayla borcumuzu kapatacağız. Bir kuruşuna bile el sürmeyeceğiz” dedi. 12 milyon TL’yi bulan SGK ve Maliye borcunun kolejin satılmasıyla ödenebileceğini ifade eden Atilla, “Eğer koleji satarsak 3.5 milyon TL faiz indirimi olur. Bu da borcun tamamen kapatılması demektir” dedi. Şu an için kolejin satılmasının tek kurtuluş yolu olduğunu söyleyen Denizlispor Asbaşkanı Taner Atilla, “Bu konuda yönetim kurulu olarak kararımızı verdik ve çalışmalara başladık” dedi. Denizlispor Asbaşkanı Veysel Gühan ise, Denizlispor Koleji’nin satılması için bir komisyon kurulduğunu belirterek, ne kadar çok paraya satılırsa o kadar kar edileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Öte yandan 2000 yılında Denizlispor Koleji’ni satın alan eski Denizlispor Başkanı Selami Urhan, kolejin satılmasına karşı olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: