Dolar kuru tekrar yükselişte

Son günlerde düşüş halinde seyreden dolar fiyatları tekrar coştu! Suriye sınırında düşen uçak ekonomi ve dolar kurunu da vurdu. İşte, dolar ne kadar sorusunun yanıtı ve piyasalarda son durum!

Seçimlerin öncesinde kritik dönem en çok dolar kurunu vurmuş, dolar fiyatları rekor kırmıştı. Türkiye'deki belirsizlik hali dolar yatırımcılarını endişe duymasına neden olmuştu. Ak Parti'nin iktidar olacağının kesinleşmesi ardından en çok yanıt aranılan konulardan biri "Dolar ne kadar oldu?" sorusu olmuştu. 2015 yılında doların üst üste rekorlar kırmasının ardından ekonomide yaşanan istikrarsızlık vatandaşları endişelendirirken, 1 Kasım'da yapılan seçimlerin ardından "Dolar ne kadar olacak?" sorusu bu kez vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlanmıştı. 1 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilen 26. Dönem Milletvekili Seçimlerinin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) rekor oy oranına ulaştı ve yeniden tek başına iktidar oldu. Seçimlerin ardından gözlerin çevrildiği dolar kuru, geçen ABD Merkez Bankası belirsizliği ve başkanlık sistemi tartışmalarının etkisiyle yine ciddi bir artış göstermişti. Peki, dolar kuru 24 Kasım Pazartesi gününe nasıl başladı? Dolar fiyatları düştü mü? İşte, son gelişmeler!

Reklam
Reklam

[_

_](https://finans.mynet.com/doviz/usd-dolar)

24 Kasım'da dolar kuru ne kadar sorusunun yanıtına gelecek olursak; geçen hafta ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün yayımlanan tutanaklarının ardından düşüş yönünde hareketlenen dolar fiyatları bugün tekrar yükselişe geçti. Suriye sınırında Türk jetleri tarafından kime ait olduğu henüz bilinmeyen bir savaş uçağının düşürülmesi ardından 2.86'ının altın seyreden dolar kurları tekrar fırladı.

Savaş uçağının düşürülmesi öncesinde 2.8460 civarında işlem gören dolar/TL, Türk jetlerinin Suriye sınırında bir Rus uçağını düşürmesinin ardından 2,8791'e kadar yükseldi.

DÜŞEN UÇAK DOLAR KURUNU VURDU

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunacağı yeni kabineye odaklanan piyasalar, diğer yandan Kasım ayı PPK toplantısını bekliyor. Dün saat 17.22'de 2.8450/2.8455 seviyesinde olan dolar/TL bu sabah Suriye sınırında savaş uçağının düşmesinin ardından 2,86'yı aştı. Dolar/TL güne sabah 2,84'ün üzerinde başlamıştı.

Reklam
Reklam

PARİS SALDIRISI EURO'DA KAYBA NEDEN OLDU

Paris'te Cuma günü gerçekleştirilen kanlı saldırı sonrasında Euro değer kaybederken Dolar, altın ve hazine kağıtları değer kazandı. Asya hisse senetleri altı haftanın en düşük seviyesine indi. Geçtiğimiz haftayı Euro Bölgesi'nde düşük gelen büyüme rakamlarının da etkisiyle negatif kapatan Avrupa borsalarının Paris saldırısının fiyatlanmasıyla bugün yüzde 3'e yakın değer kaybetmesi bekleniyor.

[_

_](https://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/harc-ve-cezalara-zam-geliyor/104546/)