Dolar ne kadar? 31 Ekim dolar kuru yorumları ve piyasaların beklediği veriler

Dün 5.46’ya kadar gerileyen dolar kuru bugün 5.48 TL seviyelerinden başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın çeşitli alanlarda vergi indirimleri yapılacağına yönelik açıklamasının ardından civarında olan dolar/TL 5.61 seviyesine kadar yükseldi.

Dolar/TL Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın çeşitli alanlarda vergi indirimleri yapılacağına yönelik açıklamasının ardından sert yükseldi.

Reklam
Reklam

Açıklamalar öncesi 5.50 civarında olan dolar/TL 5.61 seviyesine kadar yükseldi. Dolar/TL saat 1711'de 5.5900/5.5999 seviyesinde bulunuyor.

Albayrak, altı başlıkta KDV, ÖTV indirimi olacağını, beyaz eşyada ÖTV'nin sıfırlandığını, 1,600 cc altı motorlu araçlarda ÖTV'nin 15'er puan indirildiğini duyurdu.

Euro/TL de 6,36 seviyesinden işlem görüyor.

DOLAR KURU YORUMLARI

TEB/BNP Paribas Stratejisti Işık Ökte, "TL'nin pozitif ayrışmasındaki ana neden olarak Citibank stratejistlerinin dün Orta Avrupa para birimi sepetine karşı TL uzun pozisyon önermelerini (Çek koruna–Polonya zloty–Macar forint sepeti sat/TL al) görüyoruz. Citibank stratejistleri Türk ekonomisindeki yeniden dengelenme sürecini öne çıkarıyor..." dedi.

ABD'li rahip Andrew Brunson'un ülkesine dönmesi sonrası Türkiye ABD ilişkileri ve yaptırımlara ilişkin iyimser beklentilerle dolar/TL önceki hafta 5.52'li seviyelere kadar gerilemiş ancak 5.50 seviyesini kıramamıştı. Geçen hafta ise Cumhur ittifakına ilişkin gelişmeler ve küresel riskten kaçışla kur 5.87'li seviyelere kadar yükselmiş ancak kalıcı olamamıştı.

Reklam
Reklam