Dünya Çevre Günü’nde Her Bebeğe Bir Fidan Dikildi

Esenler Belediyesi, Dünya Çevre Günü’nde her doğan çocuğa fidan dikerek, çevreci bir etkinliğe imza attı....

Esenler Belediyesi, Dünya Çevre Günü’nde her doğan çocuğa fidan dikerek, çevreci bir etkinliğe imza attı. Projeye ev sahipliği yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da dikilen fidanlara toprak atıp, su döktü.

Esenler Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla, 3 yıl önce hayata geçirdiği "Her Doğan Bebeğe Bir Fidan" projesiyle ilçede yeni doğan her bebek için fidan dikti. Kemer TEDAŞ Fidan Dikim Alanı’nda yapılan anlamlı etkinliğe anne ve babalar bebekleriyle birlikte katıldı. Çocukları için kendilerine verilen fidanları diken anne ve babalara Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da eşlik ederek toprak attı, su döktü.

Reklam
Reklam

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu yaptığı konuşmada yeşil çevrenin önemine değinerek, “Bundan 3 yıl önce bir kampanya başlatmıştık. Her doğan çocuğa bir fidan diye. Nüfus müdürlüğümüze gelen ve benim çocuğum doğdu diyenler, arzu edenlerin çocuğuna burada bir fidan diktik. Bu görmüş olduğunuz fidanlar Esenler’de doğan çocukların fidanları. Esenler’de doğan çocukların bir dikili ağacı var. Bu çok önemli bir şey. Çünkü çocuğun kendisini hayata bağlayan önemli unsurlardan bir tanesi büyüdüğünde ‘bak ben doğduğumda bu ağaç dikilmişti. Bu ağaç benim ağacım” diyerek yaşadığı şehri sahiplenmesi. Her şeyden de önemlisi gerçekten doğanın ve kültürün hayatımızda vazgeçilmez en önemli unsur olduğunu dikkate aldığımızda neslimizin geleceği açısından ağacın önemini hepimiz biliyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çocukları için fidan diken ve isimlerini fidanlara asan ebeveynler, Esenler Belediyesi’ne teşekkür ederek, çocuklarının bir ağacı olacağı için çok sevindiklerini dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: