Dünyanın en genç annesi

Perulu Lina Medina beş yaşındayken sağlıklı bir erkek çocuğunu dünyaya getirdi.

Reklam
Reklam

1939 yılında Peru'da yaşanan olayda kırsal kesimde yaşayan annesi, kızının karnının şiştiğini görünce onu doktora götürdü ve vücudundan ‘şeytani ruhları çıkartmasını' istedi. Karnında bir tümor olduğundan şüphe eden Dr. Lozada onu muyane etti ve küçük kızın sekiz aylık hamile olduğunu farkedince şok oldu.

Dr. Lozada onu Peru'nun başkenti Lima'ya götürdü. Oradaki uzmanlar da onun hamile olduğuna karar verdi. 14 Mayıs 1939'da küçük kız sezaryanla bir oğlan doğurdu.

Kızın durumuyla ilgilenen Dr. Edmunda Escomel, tıbbi yayın organı La Presse Medicale'a kızın durumu hakkında şu bilgileri verdi: kız henüz sekiz aylıkken ilk adet kanamasını yaşamış, dört yaşındayken göğüsleri büyümeye başlamıştı. Beş yaşından itibaren leğen kemiği genişlemiş ve kemikleri yaşlanmaya başlamıştı.

Gerardo adını verdiği oğlu doğumda 2.7kg'dı. Gerardo büyürken Lina'nın onun ablası olduğuna inandırıldı ancak on yaşına geldiğinde acı gerçeği öğrendi. 40 yaşına kadar sağlıklı bir şekilde yaşadı ve kemik iliği hastalığından hayata gözlerini yumdu.

Reklam
Reklam

Lina Medina'nın hamileliğinin normal yoldan olup olmadığı hiç bir zaman bulunamadı ve o da hiçbir zaman babanın kim olduğunu açıklamadı. Lina'nın babası tecavüz ve ensest ilişki şüphesiyle göz altına alındı ancak bir süre sonra delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakıldı.Medina otuzlu yaşlarında evlendi ve ikinci oğlunu doğurdu.

Olayla ilgili yayınlanan sadece iki fotoğraf bulunuyor. Birisinde 1939 Nisan'ının ilk günlerinde Medina hamileliğinin ortalarında görülüyor. Fotoğraf kızın solundan çekilmiş ve üstünde hiçbirşey yok. Bu sayede kızın hamile olduğu ve fiziksel gelişimi görülebiliyor.