Düzce Tarım İl Müdürlüğü'nden Kurban Uyarısı

Düzce İl Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından kurban alacak vatandaşlar uyarıldı.Düzce İl Tarım ve...

Düzce İl Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından kurban alacak vatandaşlar uyarıldı.

Düzce İl Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Kurban Bayramı öncesi hayvan satış yerlerinde hareketlilik yaşanmaktadır. Vatandaşlar dini vecibelerini yerine getirirken kurbanlık için 2 yaşını doldurmuş sığır ve manda, 1 yaşını doldurmuş koyun - keçi veya 6 ayını tamamlayan koyunun bir yaşını doldurmuş gibi gösterişli olanlarını seçmelidirler. Hayvan satışı yapan yetiştiriciler kurbanlık için uygun olmayan hayvanları pazarlara kurbanlık satış amacıyla getirmemelidirler. Kurbanlık yapılacak hayvanın damızlık değeri olan dişi hayvanlardan ve gebe dişilerden seçilmemesi ülkemiz hayvancılığının gelişimi için önem arz etmekte olup erkek hayvanlar seçilmesine özen gösterilmelidir” denildi.

Reklam
Reklam

Kurbanlık hayvan alırken dikkat edilmesi gerekenler ise şu şekilde sıralandı, “Hayvanların küpe ve veteriner sağlık raporu bulunmalı. Büyükbaş hayvanların pasaportu bulunmalı. Küçükbaş hayvanların nakil belgeleri olmalı. Kurbanlık hayvanlar sağlıklı ve besili olmalı. Hayvanlar çevreye karşı aşırı duyarlı veya çok duyarsız olmamalı ve Yüksek ateşi, salya akıntısı olan, bakışları ve dış görünümü canlı olmayan hayvanlar satın alınmamalı.”

Bildirimlere uymayanlara idari para cezası verileceği bildirilerek, “Kurban kesildikten sonra kan, atıklar ve iç organlar sokak ve caddelere bırakılmamalı. Atıklar kedi ve köpeklere verilmemeli. Atıklar kedi ve köpeklerin çıkaramayacağı şekilde çukurlara gömülmeli. Düzce’de kesilen hayvanların küpelerinin ve pasaportlarının 7 gün içerisinde, köy/mahalle muhtarları, din görevlileri, yetiştirici ve satıcılar aracılığı ile Düzce İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bildirilmesi gerekmektedir. Bildirimde bulunmayanlara 5996 sayılı Kanun’un 36. Maddesi uyarınca 593 TL idari para cezası uygulanacaktır” bilgileri aktarıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: