Erenler Belediyesi'nde Işçi Maaşı 2 Bin 225 Liraya Yükseltildi

Sakarya’nın Erenler Belediyesi’nde çalışan 92 işçi, yapılan sözleşmeye göre gelecek iki yıl için yaklaşık yüzde...

Sakarya’nın Erenler Belediyesi’nde çalışan 92 işçi, yapılan sözleşmeye göre gelecek iki yıl için yaklaşık yüzde 25 zam alacak.

Erenler Belediyesi ve Hizmet – İş Sendikası arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı. İmzalanan 2 yıllık toplu iş sözleşmesine göre Erenler Belediyesi’nin kadrolu işçileri birinci yıl için yüzde 17 zam alırken ikinci yıl için enflasyon oranına ilave olarak yüzde 1 zam alacak. Buna göre sözleşmenin birinci yılında evli iki çocuklu bir işçi en az 2 bin 225 TL maaş alabilecek.

Reklam
Reklam

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, yaptığı açıklamada, örnek olacak bir toplu sözleşme süreci yaşadıklarını söyledi. Öztürk, "Karşılıklı anlayış içerisinde belediyemiz kaynak ve imkânlarını da göz önünde bulundurarak işçilerimiz için oldukça iyi bir sözleşme imzaladık. Hayırlı olsun. Şimdi birlik içerisinde hep beraber Erenler için çalışmaya, ter dökmeye ve hizmet etmeye aynı şevk ve inançla devam edeceğiz." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: