Eşini öldüren sanığa 25 yıl hapis

İzmir'in Yenişehir semtinde, eşiyle ilişkisi olduğu gerekçesiyle bir kişiyi pompalı tüfekle vurarak öldürdüğü iddia edilen sanık, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir'in Yenişehir semtinde, eşiyle ilişkisi olduğu gerekçesiyle bir kişiyi pompalı tüfekle vurarak öldürdüğü iddia edilen sanık, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Ziya Ercik ile avukatı katıldı.

Reklam
Reklam

Sanık Ercik, duruşmada söz alarak, maktul Bülent Alaçalı'nın eşiyle ilişkisi olduğunu öğrendiğini, daha önce başka bir suçtan hapse girdiğini bilen Alaçalı'nın, kendisini tekrar hapse attırmak için uğraştığını aktardı.

Olay günü, Alaçalı'yı sokakta arabasını tamir ederken görünce çatıda sakladığı tüfeği alıp yanına gittiğini kaydeden Ercik, şöyle devam etti:

''Bana 'Ne oldu lan' dedi. Ben de üzerine doğru koşup, önce iki ayağına ateş ettim. Oğlu Hikmet dükkandan çıkınca ona da ateş ettim ama vuramadım. Geri dönüp, yerde yatan Bülent'in karnına bir el daha ateş ettim. Eşimle ilişkisi olduğu için öldürdüm. Namusumu temizledim.''

Mahkeme heyeti, sanık Ziya Ercik'i, önce müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Sanık hakkında, iyi hal ve tahrik indirimi uygulayarak, cezasını 25 yıl hapse indiren mahkeme heyeti, sanık hakkında Hikmet Alaçalı'ya karşı işlediği suçtan da 1 yıl 8 ay hapis cezası vererek, temyiz yolları açık olmak üzere davayı bitirdi.

Reklam
Reklam

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, geçen yılın Temmuz ayında, Yenişehir semtinde, maktul Bülent Alaçalı ile aynı yerde esnaflık yaptığı belirtilen Ziya Ercik arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine, Ercik'in pompalı tüfekle Bülent Alaçalı ve oğlu Hikmet Alaçalı'ya ateş ettiği, bunun sonucunda Bülent Alaçalı'nın hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Daha önce adam öldürme suçundan sabıkası bulunan Ercik'in, aynı mahallede oturan Bülent Alaçalı ile eşi arasında ilişki bulunduğu gerekçesiyle maktule husumet beslediği aktarılan iddianamede, sanık hakkında, ''tasarlayarak adam öldürme'' ve ''silahla tehdit'' suçundan dava açılmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın