Fit Olmak ve Diyetiniz

Aysen Arıcan sizler için yazıyor

Bundan böyle bu köşede, sizleri diyet baskısından kurtaracak ve diyet incelikleriyle tanışmanızı sağlayacak bilgiler paylaşacağım. Önerilerimi dikkatle takip etmeniz halinde bazı küçük adımların etkilerini görmeye başlayacak ve ideal kiloya ulaşma motivasyonunuzun arttığını göreceksiniz.Diyetisyenlik deneyimlerim bana her ilkbaharla birlikte zayıflama ve fit olma isteklerinin çok fazla arttığını ve kısa süreli büyük hedefler oluşturulduğunu gösterir.

Reklam
Reklam

Yaz aylarına kilo fazlalıklarından kurtularak girme şeklindeki bu masum isteğin hem olumlu hem de olumsuz yönleri bulunmaktadır. Olumlu yanı kilo vermek için kuvvetli bir motivasyonun ortaya çıkması olumsuz yanı ise kısa sürede çok fazla kilodan kurtulma isteğinin yarattığı baskı ve strestir.
Yapamadım yapamıyorum sözcüklerini kullanmayın!

Bu baskı ve stres şu nedenlerle daha fazla artmaktadır. ‘Ne yapılacağını biliyorum ama yapamadım, yapamıyorum!’ diye sürekli tekrarlanan cümlelerle olumsuz düşünce büyütülmektedir. Bu olumsuz düşünce baskısıyla doğru bilgilere ulaşılıp ulaşılmadığı anlaşılamamaktadır. Daha da önemlisi basit ve küçük adımlarla verilebilecek kilolar da verilememektedir. İlk defa bir diyetisyen tavsiyesi isteyenler ise kendilerine düzenli bir sağlıklı beslenme programına girilmesi önerildiğinde; yapamayacağım korkusu, hedeflenen kilo vermenin o sürede gerçekleştirilmesinin sakıncalarının söylenmesi ve maliyeti gibi nedenlerle inanç ve motivasyonlarını kaybetmektedirler.

Reklam
Reklam

Diyet listeleri ve yasaklar olmadan da kilo verilir!

Bir diyetisyen olarak öncelikle bu baskı ve stresin yarattığı olumsuzluğun farkına varılmasını ve siz okurları kilo verme ilgili hedeflerinize adım adım yaklaştırmak istiyorum. Diyet listeleri ve yasaklar olmadan da zayıflanabileceğini ya da kilo alma gereksiniminiz varsa kilo almaya başlayacağınızı kendinize göstermenizi bekliyorum.

Diyete başlamayın!

Çünkü diyete başlarken bırakacağınızı da düşünüyorsunuz zihninizin arka planında aslında. Bu nedenle bu sefer diyete başlamıyorsunuz, paylaşacağım bilgileri ve önerilerimi dikkatle okumaya başlıyorsunuz. Anlaştık mı?

Vücudunuzun saati var!

Diyet ölçülü ve dengeli olmayı gerektirir. Sürekli kendinizi değil küçük bir mutfak tartısıyla gıdaları tartmayı alışkanlık edinin. İlk önerim öğün zamanlarınızı netleştirmenizdir. Her gün aynı saatte öğünlerini almak diyetin temel kuralıdır. Öncelikle kahvaltınızla, öğle ve akşam yemekleriniz için size uyan saatleri belirleyin. Elbette her zaman tam planladığınız saate uyamayabilirsiniz ancak sapmaların 15 dakikayı geçmemesine özen gösterin. Küçük bir başlangıç yaptık…

Reklam
Reklam

Diyetisyen Aysen Arıcan
Sorularınız için ayenarican@aysenarican.com
www.aysenarican.com