Foça Saldırısında Gözaltına Alınan 2 Kişi Tutuklandı

İzmir'in Foça ilçesinde askeri servis aracına yönelik düzenlenen ve 2 askerin şehit olduğu saldırı sonrası...

İzmir'in Foça ilçesinde askeri servis aracına yönelik düzenlenen ve 2 askerin şehit olduğu saldırı sonrası teröristlere yardım ve yataklık ettikleri iddiasıya gözaltına alınan 3 kişiden 2'si tutuklandı.

Soruşturmayı sürdüren İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristlere yardım ve yataklık ettiği belirlenen A.Y. ve R.E.'yi işlemlerinin ardından ''terör örgütüne yardım ve yataklık'' suçlamasıyla İzmir Adliyesi'ne sevk etti. Zanlılardan A.Y., savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, R.E. ise sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı. Yardım yataklık iddiasıyla Şanlıurfa'da gözaltına alınan K.S. ise Şanlıurfa'da sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Reklam
Reklam

Foça'daki saldırıyı düzenleyen iki terörist, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde polisle silahlı çatışmaya girmiş, teröristlerden biri ölürken yaralı olarak yakalanan Yunus Ç.'nin (21) verdiği ifadeler doğrultusunda daha önce 5 kişi "terör örgütüne yardım ve yataklık'' iddiasıyla mahkemeye sevkedilmişti. Bunlardan 4'ü tutuklanmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: