Giresun Valiliği yol yapımları için köylüden para toplayacak

Giresun Valiliği, her köylüden en az 600 lira yol bedeli toplayarak, köy içi yol sorunlarını...

Giresun Valiliği, her köylüden en az 600 lira yol bedeli toplayarak, köy içi yol sorunlarını çözmeyi hedefliyor.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, köy içi yollarının yapımı için 'Senin de Köyünde 1 Metre Yolun Olsun' projesi başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, proje kapsamında, kaymakamlıklar, il özel idaresi ve köy muhtarlıkları organizasyonunda, köyde ve gurbette yaşayan vatandaşların da katkısı sağlanarak köy içi yollarının yapılacağı kaydedildi. Proje kapsamında köylülerden bir metre beton ya da parke bedeli olarak 600 lira vesaire yol bedeli alınacak.

Reklam
Reklam

Açıklamada, "Projeye göre köylü ve gurbetçilerin köylerine ait bir metre yolun bedeli beton veya parke olarak en az 600 lira vesaire yol bedelini köy muhtarlıklarının banka hesaplarına yatırmaları halinde, biriken miktar kadar il özel idaresine katkıda bulunacak. Böylelikle köylerin mahalle yolları, ilçelerin Köylere Hizmet Götürme Birliği'nce yaptırılması sağlanacak." denildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın