vücut kitle endeksi Haberleri

Norveç'te üniversitenin kariyer ödülünü kazanan Türk akademisyen kendisini bilime adadı
Kuzey Kutbu Üniversitesi'nde görevli akademisyen Emre Sarı: - "İnşallah Aziz Sancar, Prof. Dr. Uğur Şahin ile Dr. Özlem Türeci gibi ülkemin adını en iyi şekilde ben de duyururum"
Yayın Tarihi: 01-04-2021 15:48
Vücut kitle endeksi 30’un üzerinde olanlarda etkisi düşüyor!
Koronavirüs aşılarının etkinliğinde kilonun belirleyici olabileceği ortaya çıktı. İtalya'da yapılan bir araştırma, vücut kitle endeksi 30'un üzerinde olan kişilerde gelişen antikor oranının, diğer kişilere göre yarı yarıya düştüğünü gösterdi.
Yayın Tarihi: 02-03-2021 17:50
Erkek ve kadını ayıran özellikler
'Kadın-erkek eşitliği' konusu çeşitli platformlarda tartışılmaya devam ede dursun, iki cinsin de vücut ve organ yapılarıyla ilgili gerçekleştirilen bir araştırma ilginç sonuçlar ortaya koydu. Buna göre, kadınlara göre daha 'su'lu ve 'kan'lı olan erkek, boyda, kiloda ve el uzunluğunda karşı cinse fark atarken, kadına oranla daha kısa yaşıyor.
Yayın Tarihi: 23-10-2005 14:51
Uzun boylu olmak en ideali
Bilim adamları; vücut şekli, boy ve yağ dağılımının "eskiye oranla" sağlık üzerinde daha çok etkisinin olduğunu ortaya çıkardı. İngiltere'den elde edilen veriler, sağlık riskleri göz önünde bulundurulduğunda, en ideal boyun uzun olduğunu gösterdi.
Yayın Tarihi: 01-11-2004 15:04