Habur Sınır Kapısı'nda Şoförlerin Eylemi

ŞIRNAK (A.A) - Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'nda Irak'a yapılacak ihracatlarda, yaş meyve ve sebze dışındaki tüm ürünlerde İsviçreli

ŞIRNAK (A.A) - Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'nda Irak'a yapılacak ihracatlarda, yaş meyve ve sebze dışındaki tüm ürünlerde İsviçreli SGS gözetim firmasından gözetim raporu koşulu getirilmesini protesto eden şoförler, kontak kapatma eylemi yaptı.

Reklam
Reklam

Irak'ın kuzeyine yük taşıyan kamyon şoförleri Irak hükümetinin yeni uygulamasını davulu zurna eşliğinde halaylar çekerek protesto etti. Şoförler, Şırnak İl Özel İdaresi'ne ait tır parkında araçlarına bayrak asarak kontak kapatma eylemi yaptı. Eylem nedeniyle araç kuyruğu yaklaşık 30 kilometreye buldu.

Şoförlerin eylemi nedeniyle geniş güvenlik önlemi alındı.

Uygulamaya tepki gösteren şoförlerden Mustafa Yılmaz, Irak hükümetinin yeni getirdiği uygulama nedeniyle çok zor durumda kaldıklarını, kendilerinden kalite kontrol ücretleri adı altında ton başına 8 dolar alınmaya başladığını ileri sürdü.

Her aracın ortalama 25 ton yük aldığını kaydeden Yılmaz, bunun da 350 lirayı bulduğunu, bunu ödemeleri durumunda kendilerine bir şey kalmadığını savundu.

Yetkililerden bu sorunu çözümü için yardım isteyen Zübeyir Yalçın da uygulama nedeniyle mağdur olduklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Bölge Müdürü Hasan Eken de sorunun Irak hükümetinin yeni çıkardığı uygulamadan kaynaklandığını söyledi.

Irak hükümetinin yeni çıkardığı kalite kontrol belgesinin ücretini vermek istemeyen şoförlerin tır parkında eylem yaptığını kaydeden Eken, ancak Habur Sınır Kapısı'nda giriş ve çıkış işlemlerinin 24 saat boyunca yapılmaya devam edildiğini bildirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: