Balıkesir’in Havran ilçesinde iki girişimci Çanakkale savaşı kahramanı Kocaseyit’in köyünde mangal kömürü üretimine başladılar.
Kütahya’nın Gediz ilçesinden gelen ve kaderlerinin ise Kocaseyit gibi olduğunu dile getiren mangal kömürü yakma ustası olarak Hüseyin Akbulut ve Mustafa Günay isimli kişier, “Kaldırdığı top mermisi ile Çanakkale’de savaşın kaderi değiştiren Kocaseyit’te bu köyde eskiden bizim gibi odun kesip evinin geçimini temin ediyormuş. Dağlarda kesilen ağaçların toprak altında kalan kökleri ile prem köklerini kökleyip, daha sonra yakarak mangal kömürü yapıp satmış. Çanakkale gazisi rahmetli Kocaseyit (Seyit Onbaşı) kazandığı küçük paralar ile evinin geçimini ve çocuklarının nafakasını kazanma uğraşı vermiş. Kocaseyit’le bizimde kaderimiz ortak. Bizde Kütahya Gediz'den geldik. Piknikçiler için bizde mangal kömürü üretip satarak, evimizin geçimini temin ediyoruz. Sonra memleketimize geri döneceğiz” dediler.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz