Havuç Çorbası Tarifi

Enfes bir çorba tarifi..

Malzeme Listesi

1 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kesme şeker
1/2 kg havuç
1 litre tavuk suyu
1 paket süt kreması
4-5 diş sarımsak
1 adet yeşil soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
göz kararı zencefil ve dereotu

Reklam
Reklam

(8-10 Kişilik - 40 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Havuç çorbası yapmak için öncelikle soğan küp küp doğranır. Soğan ne kadar bol olursa, çorbaların tadı da o kadar lezzetli olur.

Adım 2

Ocağın altı yakılır, tereyağı tencereye dökülür ve erimesi beklenir. Ardından doğranmış soğan parçaları tavaya katılır. Bir adet kesme şeker de ilave edilir. Soğanlar kavrulmaya bırakılır.

Adım 3

Soğanlar kavrulurken havuçları soyabilir ve doğrayabilirsiniz. Havuçların doğranmasının ardından zencefili de soyabilirsiniz. Havuçlar tencereye atılır. Zencefil rendelenir ve parçaları tencereye dökülür.

Adım 4

Ardından tavuk suyu ilave edilir. Tuz ve karabiberi de bu aşamada koyduktan sonra, çorba kapağı kapalı bir şekilde, 20 dakika kadar pişmeye bırakılır.

Adım 5

20 dakika kadar pişirdikten sonra, tenceredeki havuçlar blender yardımıyla püre haline getirilir. Ardından çorba tekrar ocağa alınır, bu aşamada kreması katılır ve birkaç dakika daha kaynatılır.

Reklam
Reklam

Püf Noktası

Çorba piştikten sonra kaseye koymadan önce süsleme yapmak için, yeşil soğanın yeşil kısımları ve dereotu doğranır. Ardından kasenin üzerine serpiştirilerek süslenir.