Hayvan Barınağı Evsiz Köpeklere Ev Sahipliği Yapıyor

Niğde Belediyesi'ne ait Hayvan Barınağı görevlileri, sokaklardaki sahipsiz köpekleri topluyor. Yaklaşık 800 köpeğin bulunduğu barınak,...

Niğde Belediyesi'ne ait Hayvan Barınağı görevlileri, sokaklardaki sahipsiz köpekleri topluyor. Yaklaşık 800 köpeğin bulunduğu barınak, köpek sahibi olmak isteyen vatandaşları bekliyor.

Reklam
Reklam

Topladıkları hayvanları barınağa götüren barınak görevlileri burada köpeklerin bakımını,tedavisini ve beslenme ihtiyaçlarını karşılıyor. Barınak bünyesinde bulunan Veteriner Hekimler kontrolünde tedavi altına alınan hayvanların çevreye verebileceği rahatsızlık ve tehlike de bu şekilde gideriliyor. Barınak görevlilerinden Kadir Bayram hem hayvanların toplanması hem de yakalanmadan sonraki süreci anlattı. Öncelikle barınağın amacına değinen Kadir Bayram, "Barınağın amacı hayvanların bakımı,beslenmesi, hastalıklı olanları ayırarak bakımını sağlamak. Biz buraya getirdiğimiz hayvanları kısım kısım işte, hastalıklı, büyük, küçük ve orta boy gibi belirleyici özelliklere sokarak ayırdık. Bu şekilde ayırarak barınağı belirli bir düzene soktuk ve bakımlarını bu şekilde sağlıyoruz.Barınak çalışanları olarak sokakta başı boş gezen sahipsiz köpekleri biz toplayıp buraya getiriyoruz ve koruma altına alıyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Barınakta bulunan hayvanların sadece sokaktan toplanmadığının altını çizen Bayram, "Onun haricinde köy ve kasabalarda dahil olmak üzere hayvan sahipleri bakamadıkları hayvanlarını getirip buraya bırakıyor. Bunların yanı sıra bazı hayvan sahipleri sorumsuzca hayvanlarını sokağa bırakıyor bu bizim için zor olsa da asıl önemli olan sokaktaki vatandaşın tehlike altında oluyor olması. Şuan biz barınağımızda 800’ün üzerinde hayvanın bakımını ve beslemesini yapıyoruz. Bakım işinin yanı sıra buradaki hayvanları sahiplendiriyoruz. Bu zamana kadar 300’e yakın hayvanı sahiplendirdik. Kimisi evine kimisi bahçesine kimisi de sürülerini korumak için çoban köpeği olarak buradan köpek sahiplendi. Buradan hayvan sahiplenmek isteyenler kimlik bilgileriyle gelip beğendiği hayvanı onlara sunduğumuz formu doldurarak sahipleniyor." diyerek sözlerini tamamladı.


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: