Hizmet İş’te Toplu İş Sözleşme Süreci Devam Ediyor

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, sendikaları için 18 belediyeye sözleşme yetkisi verildiğini...

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, sendikaları için 18 belediyeye sözleşme yetkisi verildiğini ve 12 belediyede toplu iş sözleşmelerinin başarı ile sonuçlandığını ifade etti.

Aksakal, Oltu, Çat , Yavi, Uzundere, Aşkale, Kandilli, Alvar, Şenkaya, Şenyurt, Narman, Uzundere ve Yakutiye, belediyelerinde toplu iş sözleşmesinin sonuçlandığını anımsattı.

Reklam
Reklam

Toplu iş görüşmelerinde hoşgörülü ve başarılı bir süreç yaşandığını belirten Aksakal şunları kaydetti: ‘’İşçi kardeşlerimiz ve belediye başkanılarımızla görüşmelerimiz olumlu bitti. Pehlivanlı, İspir, Tekman, Madenköprü, Paşalı daki toplu iş sözleşme görüşmelerimizde en kısa zamanda sonuçlanacak. Ayrıca Büyükşehir, Köprüköy, Palandöken, Pazaryolu, Şekerli ve Tortum Belediyelerininde bu sene sonunda yetkilileri gelecek ve önümüzdeki yıl bu görüşmelerimize başlayacağız’’

Sendikalarının yaklaşık bin üyesi olduğunu anımsatan Aksakal, taşeron işçilerinin önemli sorunları olduğunu bu işçiler için sendikalaşma yolunun açılması gerektiğini söyledi.

Aksakal, Erzurum'daki belediyelerde yaklaşık bin taşeron firma çalışanın istihdam edildiğini anımsattı.

Taşeron firma çalışanlarının çalışma şartlarının olumsuzluğuna değinen Aksakal şunları söyledi: "Son zamanlarda hükümetin taşeron işçilerle ilgili yaptığı açıklamaları olumlu bir adım olarak görüyoruz. Bu konuda somut çözümler üretileceğine inanıyoruz. Kamu kurumlarında taşeron firmalar aracılığıyla istihdam edilen işçilerin çalışma şartları iyileştirilmelidir. Sendika olarak bu sorunun çözümü noktasındaki kararlılığımız devam ediyor. Sorunun aşılması yönünde hassasiyet bekliyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: