İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu:

Reklam
Reklam

**

USD/TL Makro Ekonomik Görünüm: Dolar kurunda sert çıkış hareketinin dün İrlanda’nın destek paketi açıklamasıyla hız kestiğini gözlemledik. Günün genelinde 1,4700-1,4880 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,47 oranında değer kaybetti. Bugün, Fransa kasım ayı tüketici güven endeksinin yanı sıra Euro Bölgesi ekonomilerine yönelik gelişmeler piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Sinyallerin al olmasına karşın işlem hacminin zayıf olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Yönün yeniden yukarı dönmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4690 ve 1,4590 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4880 ve 1,4980 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Reklam
Reklam

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: S&P’nin İrlanda’nın kredi notunu iki puan düşürmesiyle birlikte güçlenen satışlar İrlanda hükümetinin önlem paketini açıklamasıyla hız kesti. Günün genelinde 1,3285-1,3422 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,28 oranında değer kaybetti. Bugün, Fransa kasım ayı tüketici güven endeksinin yanı sıra Euro Bölgesi ekonomilerine yönelik gelişmeler piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle ve orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,3280 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Reklam
Reklam

Seviyeler: Gün içinde 1,3140 ve 1,3240 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3420 ve 1,3520 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere üçüncü çeyrek büyüme rakamının beklentileri doğrultusunda gerçekleşmesi ve İrlanda hükümetinin önlem paketini açıklamasına rağmen piyasadaki endişelerin korunması sterlini sınırlı da olsa geriletti. Günün genelinde 1,5741-1,5838 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,02 oranında değer kaybetti. Bugün, İngiltere Merkez Bankası yetkililerinin yapacağı açıklamalar piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Sinyallerin sat olmasına rağmen piyasaya katılımın zayıf olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Reklam
Reklam

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,57 psikolojik destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5610 ve 1,57 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5850 ve 1,5920 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Bir süredir aşağı gitmekte zorlanan pariteye tepki alımı geldi. Günün genelinde 83-83,7 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,47 oranında değer kaybetti. Bugün, Fransa kasım ayı tüketici güven endeksinin yanı sıra Euro Bölgesi ekonomilerine yönelik gelişmeler piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle ve orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda güçlendiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına karşın sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Reklam
Reklam

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Yönün yeniden aşağı dönmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 83,2 ve 82,6 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 83,2 ve 82,6 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.


Anahtar Kelimeler: