İş'te Kadınlar Projesi Protokolü İmzalandı

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kadın Girişimciler Kurulu'nun aktif katılımıyla hazırlanan ve Batı Karadeniz...

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kadın Girişimciler Kurulu'nun aktif katılımıyla hazırlanan ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2011 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenmesi uygun bulunan "İş'te Kadınlar" projesi protokolü imzalandı.

Reklam
Reklam

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu'nun aktif katılımıyla hazırlanan, il merkezi ve ilçelerde yaşayan girişimci kadınların sahip olduğu potansiyelin ekonomik kazanıma dönüştürülmesi ve kadın girişimcilerin yöneticilik niteliklerinin geliştirilerek aktif iş piyasasına katılımlarının artırılmasını amaçlayan "İş'te Kadınlar" projesi protokolü Zonguldak TSO Genel Sekreteri Renda Okay ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajanı Genel Sekreteri Faruk Tezel tarafından imzalandı. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2011 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında toplam maliyetinin yüzde 90'ı finansal olarak desteklenecek olan İş'te Kadınlar Projesi'nde toplam 200 kadına mesleki eğitimler verilerek kapasitelerinin artırılması, sosyal ve ekonomik hayata kazandırılması hedefleniyor. Kadın girişimcilerin ihtiyaçlarına ve sorunlarına güncel çözüm yollarının bulunmasının da amaçlandığı proje kapsamında Zonguldak TSO hizmet binasında bir Kadın Eğitim ve Gelişim Merkezi oluşturulacak ve iş hayatına devam eden ya da yeni başlayacak kadınlara danışmanlık hizmeti uzman kişiler tarafından sağlanacak. Toplam 9 ay süreli İş'te Kadınlar Projesi kapsamında Zonguldak il merkezi ve Devrek, Ereğli, Çaycuma ve Alaplı ilçelerinde yerel Ticaret ve Sanayi Odaları işbirliğinde seminerler düzenlenecek, iş kurma ile ilgili danışmanlık faaliyetleri gerçekleştirilecek ve iş kadınları arasında yerel bir bilgi ve iletişim ağı kurulacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: