İzmir Büyükşehir Belediyesi, ‘Temiz körfez’ için her yıl olduğu gibi bu yıl da Meles ve Arap derelerinde geniş kapsamlı temizlik çalışması başlattı.
Yıl boyunca yağan yağışlarla birlikte bu iki derenin denize çıkış ağızlarında birikerek hem istenmeyen kokulara hem de suyun denize çıkışına engel olan balçıklar temizlenecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü her yıl olduğu gibi bu yıl da Meles ve Arap derelerinde temizlik çalışmalarına başladı.
Yaz temizliği kapsamında Meles ve Arap derelerinin denize çıkış ağızlarında biriken hem istenmeyen kokulara hem de dere içlerindeki suyun denize çıkışına engel olan malzemeler alınacak. 7 gün 24 saat etaplar halinde sürecek temizlik çalışmaları kapsamında öncelikle dere tabanında biriken organik ve inorganik malzemeler uzun bomlu ekskavatörle temizlenecek. Dere tabanından çıkan çamurların koku yapmasını önlemek amacıyla kimyasal dozlama yapılacak ve beton havuzlarda kurutulduktan sonra taşınacak.
YENİ TEMİZLİK ARACI GELİYOR
Ayrıca İZSU Genel Müdürlüğü, dere tabanında ve ağzında biriken malzemelerin alınması için sığ derinliklerde hareket edebilen, güçlü emme ve iletme pompaları, kırma, parçalama, kesme gibi özellikleri olan amfibik dere temizlik makinesi almak için de harekete geçti. Dere tabanlarında ve yanlarında yer alan kargı, ot, çöp ve katı malzemeleri alabilen, karada ve suda hareket edebilen amfibik temizlik aracı için İZSU önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak
TEMİZLİK YAZ BOYUNCA SÜRECEK
Yağışsız zamanlarda Meles ve Arap derelerindeki durgun birikintilerde özellikle organik ve inorganik içerikli malzemelerin aşırı sıcaklarda kokuya neden olduğunu hatırlatan İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Atılan malzemeler ve yağışların da etkisiyle içerisi katı atık dolan derelerimizde her yaz olduğu gibi bu yıl da ciddi bir temizlik çalışması başlatıyoruz. Böylece bir yıl içinde biriken atıkların yağışlarla birlikte Körfez’e akma riskini önlüyoruz ve dereleri koku kaynağı olmaktan çıkartıyoruz. Temizlik çalışmaları sırasında kokuyu en az düzeye indirmek için gayret gösterip farklı bir çalışma izleyeceğiz. Bu amaçla çamur pompaları kullanarak ve kimyasal madde dozlaması yaparak çamuru hızla susuzlaştırıp taşıyacağız. Dere temizlik çalışmalarımız yaz boyunca sürecek. Yeni alacağımız çamur pompaları susuzlaştırma üniteleri ve amfibik iş makinesi de bu anlamda çalışmalarımıza hız kazandıracak. Yıl içinde de derelerimizi sürekli temizleyerek Körfez’i korumaya devam ediyoruz” diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz