Adana’nın Kozan ilçesinde devlet hastanesinde bir kadın doktorun darp edilmesi, sağlık çalışanları tarafından protesto edildi.
Sağlık Sen Kozan Şube Başkanı Çağlar Çoban, Kozan Devlet Hastanesi bahçesinde yaptığı açıklamada, Nöroloji Polikliniği’nde hastalarına poliklinik hizmeti veren Nöroloji Uz. Dr. Filiz Ökten’in A.A. isimli bir hastası tarafından sözlü ve fiziki olarak darp edildiğini belirterek, "Dr. Filiz Ökten’e anında acil müdahale yapılmış, darptan dolayı kulağındaki rahatsızlığı ile ilgili MR çekimi için Adana’ya sevk edilmiş olup, bu nedenle kendisi aramızda bulunmamaktadır. Kozan Devlet Hastanemizde daha önce de acil serviste iki doktorumuza sözlü ve fiziki şiddet uygulanmış olup, bu olaylar ile ilgili yasal işlemler devam etmektedir" dedi.
Hiçbir sağlık çalışanının kendisinden sağlık yardımı bekleyen hasta veya yakınının tırnağına taş değmesini istemeyeceğini ifade eden Çoban, "Özveriyle sağlık hizmeti üreten sağlık çalışanlarına yapılan bu tür saldırıları kınıyoruz" diye konuştu.
Basın açıklamasına Kozan Devlet Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanları da destek verdi.
Öte yandan doktoru darp eden emekli bekçi A.A., Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. A.A., kasten yaralamak suçundan çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz