Kan grubunda yapılan yanlışlık

Kan grubunda yapılan yanlışlık

Kağızman’da fotoğrafçılık yapan kimlikteki adı Halit Çapan olup namı diğer Savaş Çapan 20 yıldır yanlış bir kan grubu tahlili ile yaşamış, son yaptırdığı iki tahlil ile ehliyetinde yazılı olan kan grubunun farkına varmış.

Geçen süre içerisinde iki kez ameliyat geçiren Savaş Çapan hayatı risk altında kaldığını ve şaşırdığını belirterek şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

Ben 1994 yılında ehliyetimi alırken kan tahlili yaptırdım. Kan tahlili sonucunda kan grubumun AB RH + pozitif olduğu çıktı ortaya. 20 yıl böyle bildim. Geçen yıl Kağızman’da Kızılay Kan Bağışı çadırı kuruldu. Bu kampanyada kan bağışında bulundum. Tahlil yaptırdım. Hemşireler kanımın AB RH – Negatif olduğunu söylediler. Şüphede kalınca Kağızman Devlet Hastanesi’ne gidip orada da kan verdim. Tahlilimin sonucu yine Negatif olarak çıkınca şaşırdım. Ben 20 yıldır pozitif olarak bilmekteydim. İki kez ameliyat geçirdim. Kan grubumu da pozitif olarak bildirdim. Bereket versin ki bu ameliyatlarda kan ihtiyacım olmadı. Olmuş olsaydı şayet, kan almak durumunda kalacaktım. Pozitif kan verilecekti bana, büyük bir ihtimal ya felç olacaktım, ya da bir olumsuz sonuç yaşayacaktım. Ben yetkililerin bu hususa dikkatlerini çekmek istiyorum. Çünkü farklı birkaç kişide de bu durumu gördüm. Böyle yanlışlar ölümle de sonuçlanabilir. Buna dikkat edilmesi gerekmektedir. Ehliyet sürücü kursları buna dikkat etmeliler. Tahliller yapılırken kesin sonuçlar yazılmalıdır, diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kağızman’da fotoğrafçılık mesleğini 20 yıldır sürdüren ve Kağızman’dan evli olan Savaş Çapan fotoğrafçılık hususunda da şöyle konuştu: Biz 20 yıla yakındır Kağızman’da fotoğrafçılık yapmaktayız. Kendimiz Göle doğumluyuz. Biz üç kardeş olarak Yunus Çapan, Yusuf Çapan ve ben yıllardır fotoğrafçılık mesleği ile geçim yapmaktayız. Ancak son yılarda dijital ortama gidilince mesleğimiz ölmeye başladı. Düğün fotoğrafları ve vesikalık fotoğraflar dışında fotoğraf işi olmuyor. Kalıcılık bakımından fotoğraflar baskıya girmelidir. Dijital fotoğrafların, flaş belleklerde, bilgisayarlarda yaşatılmaya çalışılması kolay ama sakıncalar doğurmaktadır. Bilgisayarlar çökme tehlikesi yaşayabilir. Flas bellekler bozulabilir. Ama baskıya girmiş fotoğraflar elde ve arşivlerde, albümlerde yaşatılan fotoğraflardır. Kalıcılık baskıdadır. Ama bu iş çok azaldı. Böyle olunca da hem kalıcılık hem meslek zayıflamış oldu, belki ileride bu meslek bizi maddi olarak tatmin etmeyebilir, o zamanda farklı mesleklerde ekmek kazanmak hasıl olur diyebilirim, diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın