Çukurova Üniversitesi Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsü ve Atatürk Üniversitesinin ortak bir araştırması sonucunda kansere karşı koruyucu olduğu ve portakala göre iki katı C vitamini taşıyan kızılcık için Malatya’da reçel sezonu başladı.
Malatya bölgesinde daha çok Yeşilyurt bölgesinde yetişen kızılcık meyvesi, manavlardaki yerini aldı. Manavlarda kilosu 2 ile 2.5 TL arasında satılan kızılcık vatandaşlar tarafından daha çok kış ayında kullanılmak üzere reçel ihtiyacı için alınıyor.
Bilimsel açıdan birçok faydası olduğu bilinen kızılcık meyvesinin antioksidan özelliğinin çok yüksek olduğunun tespit edilmesi nedeniyle son dönemde, vatandaşların bu meyveye ilgisinin arttığı ifade edildi.
Malatya bölgesinde 60 üzerinde çeşidi bulunan kızılcığın meyvesi kadar yaprağının da bitkisel ilaç olarak tüketildiği belirtildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz