Kartepe'de Kent Estetiği Çalışması

Kartepe ilçesini kent yapısına uygun hale getirerek daha yaşanabilir bir hale dönüştürme hedefinde olan Kartepe...

Kartepe ilçesini kent yapısına uygun hale getirerek daha yaşanabilir bir hale dönüştürme hedefinde olan Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, kent estetiğine uygun yapılaşma ve cephe iyileştirme çalışmalarını, Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi işbirliğiyle başlattı.

Reklam
Reklam

Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü nezaretinde Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi işbirliğinde Kartepe genelinde kent estetiği çalışmaları başlatıldı. KOÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan’ın başkanlık ettiği Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Deniz Demirarslan, Yrd. Doç. Dr. Özgü Turan, Yrd. Doç. Dr. Neslihan Türkmenoğlu, Yrd. Doç. Dr. Neşe Çakıcı Alp, Yrd. Doç. Dr. Bülent Ayberk, Yrd. Doç. Dr. Mehtap Özbayraktar, Öğr. Gör. Ahmet Çağlayan, Öğr. Gör. Mehmet Kıldış, Öğr. Gör. Nilgün Çağlar’dan oluşan akademik heyet, Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Şehir ve Bölge Plancısı Bali Holat, Plan Proje Müdürü Yüksek Şehir Plancısı Ferda Özparlak ve belediyenin kent estetiği sorumlusu Mimar Evren Filiz ile bir araya gelerek ilçe genelinde eski belde merkezlerinde yerinde incelemelerde bulundular.

Reklam
Reklam

Kartepe’de kent estetiği oluşturmak için heyet ilçeyi oluşturan eski beldelerin merkezlerini kapsayan incelemelerinde halkın en çok zaman geçirdikleri alışveriş yaptıkları bölgelerde muhtarlar ve bölge halkı ile irtibatta bulundular. Heyet, kent meydanlarında yaptıkları arazi çalışmasında vatandaşların istekler eksik gördükleri talepleri değerlendirmeye aldılar. Çalışma sonunda kent meydanlarında peyzaj düzenlemeleri, yollar, aydınlatmalar ve bina dış cephe iyileştirmeleri gibi yapılması gerekenleri tespit edilerek daha nitelikli bir kent olgusu ile ilçenin daha yaşanabilir hale dönüştürülmesi için gerekli notları belediye ile paylaştılar.

KOÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nden gelen heyet ile değerlendirme toplantısı yapan Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, kent estetiği çalışmalarını çok önemsediğini bu yöndeki uygulamaların bir an önce başarı ile tamamlanması için heyete gereken desteği vermeye hazır olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın