Kayısı Ağaçlarındaki Don Zararı

 AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Malatya'da yaklaşık 15 bin 300 kayısı üreticisinin TARSİM'e don zararıyla ilgili ihbarda bulunduğunu bildirdi.

AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Malatya'da yaklaşık 15 bin 300 kayısı üreticisinin TARSİM'e don zararıyla ilgili ihbarda bulunduğunu bildirdi. Tüfenkci, yaptığı yazılı açıklamada, Malatya'nın da içerisinde yer aldığı zira don hasar tespit çalışmaları kapsamında Bakanlar Kurulunun yeni bir kararname çıkarmasını beklediklerini belirtti. Don zararıyla ilgili ileriki günlerde tamamlanması beklenen hasar tespit çalışmalarının öncelikli olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına rapor halinde sunulacağını ifade eden Tüfenkci, şunları kaydetti: "Sunulacak rapor doğrultusunda Bakanlar Kurulunun yeni bir kararname çıkarması ve üreticilerimizin Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankasına olan kredi borçlarının bir yıl dondurulması veya ertelenmesi, üreticinin desteklenmesiyle faizsiz kredi verilmesi noktasında karar netleşecek. Malatya'da yaklaşık 15 bin 300 kayısı üreticisi TARSİM'e ihbarda bulunmuş durumda. TARSİM de sigorta yaptıran çiftçilerin zararını karşılayacak."

Reklam
Reklam


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: