Muğla'nın Datça ilçesinde, 100 metrelik uçuruma yuvarlanan otomobildeki anne ve babası ölen ve kazadan 26 saat sonra bulunan 1 yaşındaki Zeynep Birdane'nin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi Tolga Çakmak, çocuğun ilk geldiği zamandan bu yana sağlık durumunun daha iyi olduğunu belirterek "Vücudunda ufak tefek problemler var onların da tıbbi tedavileri tamamlanıyor. İlk geldiğinde ufak tefek problemler yaşıyorduk ancak bugün de o problemlerin üstesinden geldik. Dakikalar ve saatler geçtikçe daha da iyiye gideceğini umuyoruz. Bebeğimiz verilen tedaviye cevap veriyor. Bir kaç gün daha hastanemizde misafir edeceğiz" dedi.
Başhekim Çakmak, Zeynep bebeğin kime teslim edileceği konusunda ise şunları söyledi: "Önemli olan çocuğu güvenebileceğimiz birinci dereceden akrabalarına teslim etmektir. Anne ya da baba tarafı diye bir ayrım söz konusu değildir."
MUCİZE KURTULUŞ
Datça Hava Radar Mevzi Komutanlığı'nda görevli Hava Astsubay Üstçavuş Murat Birdane, eşi Mehtap Birdane'nin vefat eden amcasının cenazesine katılmak üzere Datça'daki evinden ayrıldı.Eşi Mehtap ve 1 yaşındaki kızı Zeynep ile birlikte karayoluyla Kırıkkale'ye gitmek üzere yola çıkan Birdane'ye öğleye kadar ulaşamayan ailesi ve mesai arkadaşları, Birdane'nin başına bir şey gelmiş olabileceğinden endişelenerek durumu jandarmaya haber verdi. Datça giriş çıkışındaki güvenlik kameraları inceleyen jandarma ekipleri, babasını arayarak "Yola çıkıyorum" dediği öğrenilen Murat Birdane'ye ait 48 R 6335 plakalı aracın Datça'dan çıkışını göremedi.
Birdane'ye çalan ancak cevap alınamayan cep telefonunun sinyalini takip eden jandarma ekipleri, sinyalin Datça Marmaris ilçe sınırında bulunan Çatı Limanı mevkiinden geldiğini tespit etti. Bölgede araştırma yapan güvenlik güçleri, saat 15.00 sıralarında üç kişilik aileyi taşıyan aracın 70 metrelik uçuruma yuvarlandığını gördü. Aracın yanına inen jandarma ekipleri Murat ve Mehtap Birdane çiftinin cansız bedeniyle karşılaştı. Araçta başka birilerinin olabileceğini düşünerek bölgede arama yapan ekipler, çalılıkların arasından gelen ağlama sesine doğru gittiklerinde aracın 50 metre uzağında çiftin 1 yaşındaki kızları Zeynep'i buldu. Kazadan sağ kurtulan Zeynep, 26 saat sonra ambulansla Marmaris Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek gözetim altına alındı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz