Trabzon'un Araklı İlçesi'nde, okuldan geç gelen kızını döven, bu nedenle de hakkında bir yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan İsmail E.'nin yargılanmasına başlandı.
Trabzon'un Araklı İlçesi'nde, okuldan geç gelen kızını döven, bu nedenle de hakkında bir yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan İsmail E.'nin yargılanmasına başlandı. Mahkemede, çok sevdiği 9 yaşındaki kızını olay günü sinirlendiği için dövdüğünü söyleyen baba, beraatini istedi. Olaylara kendisinin neden olduğunu söyleyen küçük Z.E., babasına ceza verilmemesini isterken, Ayşe E. de, "Terbiye etmek için dövdü" diyerek eşine sahip çıktı.
Olay, Araklı'nın Kayaiçi Köyü'nde geçen 7 Şubat'ta meydana geldi. Köprüden geçen ilköğretim okulu öğrencisi küçük kızın bir erkek tarafından tekme tokat dövülmesi, yapımı devam eden hidroelektrik santralinin güvenlik kameraları ile görüntülendi. Öğrenciyi birkaç kez yere de atan kişi, daha sonra yürüyerek uzaklaştı. Görüntülerin ortaya çıkması üzerine Savcılık soruşturma açtı ve jandarma ekipleri de Kayaiçi Köyü'ne giderek olayı araştırdı.
Yapılan incelemede, görüntülerdeki kişinin 34 yaşındaki İsmail E., dövdüğü çocuğun da kızı Z.E. olduğu belirlendi. Bunun üzerine gözaltına alınan, kızını geç kaldığı için sinirlenerek dövdüğünü söyleyen ve pişman olduğunu dile getiren 3 çocuk babası İsmail E., Araklı İlçesi'nde çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. Ancak bir gün sonra yapılan itiraz üzerine serbest bırakılan İsmail E.'ye 6 ay evden uzaklaştırma cezası verildi, küçük kız ise devlet korumasına alındı.
'BABAMA CEZA VERMEYİN'
İsmail E., Araklı Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşına çıktı. 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan İsmail E., kızını sevdiğini ancak sinirlerine hakim olamadığı için dövdüğünü belirterek tahliyesini istedi.
Babasının ve ailesinin çok zor günler geçirdiğini ifade eden Z.E. de yaşanan olaylara kendisinin neden olduğunu belirterek, "Babama ceza vermeyin" dedi. Anne Ayşe E. ise "Zehra eve geç geldiğinden eşim onu terbiye etmek için dövdü. Başka zamanlarda kızımı asla dövmez. Şikayetçi değilim" diyerek eşine sahip çıktı.
DHA
Acımasız baba! | www.mynet.com/video
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz