Kulu’da Çiftçiler Anıza Doğrudan Ekime Yöneltiliyor

Konya’nın Kulu İlçe Ziraat Odası Başkanı İsmet Erdoğan, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA)’nın desteği ile odaya...

Konya’nın Kulu İlçe Ziraat Odası Başkanı İsmet Erdoğan, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA)’nın desteği ile odaya sağladıkları doğrudan ekim mibzeri sayesinde çiftçilerin anıza doğrudan ekime yöneltildiklerini ifade etti.

Konuyla ilgili bir açıklamaya yan Kulu Ziraat Odası Başkanı İsmet Erdoğan, çiftçilerin anıza doğrudan ekime yöneltilmesinin daha az masraflı ve daha kaliteli verim almalarının sağlanacağını belirtti. Erdoğan, “Bu yıl ekilen anız, pancar ve kimyon hasadından sonra ekimin yapıldığı tarlalarda pullukla sürüldü. Ekimi yapılan tarlalara göre ekilen danelerin daha erken çimlendiği görüldü. Yapılan doğrudan anıza ekimin birinci faydalarından olan anız yakmayı önleme, verim artışı, iş gücü ve yakıt tasarrufu, topraktaki organik maddenin çoğalması, sapın tarlada yorgan görevi yapması nedeni ile Kulu merkez ve köylerinde yaklaşık 2 bin dekar alana ekim yapılmıştır” dedi. Kulu’da ilk defa yapılan bu uygulamada çiftçilerin sonuçları merakla bekledikleri dile getiren Erdoğan, önümüzdeki yıllarda daha çok çiftçinin daha geniş alanda ekim yapacaklarına kesin gözle bakıldığı ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın